Sulík sa chystá rozzúriť Matoviča, a to cez 19 percentnú rovnú daň (video)
24 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Po dnešku musí mať minister financií Igor Matovič ťažké dni. Bude to chcieť riadnu dávku sedatív, alebo, pomoc odborného lekára. Jeho "červené súkno" Richard Sulík, podpredseda vlády a minister hospodárstva totiž vykrútil Matovičovým víziám o zvyšovaní daní doslova krk.


S pokojom Angličana a so šibalským úsmevom predstavil na tlačovej konferencii novinárom  "recept na vyliečenie ekonomiky z pandémie". tak nazval svoje vízie aj v statuse na sociálnej sieti.
Sulík navrhuje niečo, z čoho Matoviča šľak trafí

Predseda SaS sa nezdá. Vo vhodnom okamihu, v pokoji horúceho leta zaútočil, respektíve oznámil, že navrhuje rovnú daň 19 percent a ďalších 11 opatrení, ide s tým na koaličnú radu. Tam bude riadne "veselo".

Koaličná strana SaS chce presadiť rovnú daň z príjmu pre fyzické aj právnické osoby vo výške 19 percent, určiť limity pre zdaňovanie niektorých pozemkov či liberalizovať odpisovanie majetku firiem. Takže vlastne všetko, čo v opačnom smere navrhuje OĽaNO.

„Kríza sa pomaly končí, štát uvoľnil alebo zrušil všetky obmedzujúce nariadenia a je najvyšší čas, aby sme prešli k pokrízovým opatreniam,“ povedal Sulík.  „Dúfame, že sa s tým koaliční partneri stotožnia s čím väčším počtom,“ povedal Sulík. Opatrenia sú podľa neho funkčné aj jednotlivo, no najväčší efekt by priniesli, keby boli prijaté všetky naraz.

Šéf liberálov bráni Kolíkovú: Podľa Sulíka by trestné oznámenie na Matoviča bolo namieste
22 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Jemné avízko koaličným parťákom

Okrem rovnej dane a stanovenia limitu pre zdaňovanie stavebných a niektorých ďalších pozemkov, chce SaS umožniť firmám, aby si mohli určiť, kedy a v akej výške budú odpisovať majetok. Podľa poslanca Mariána Viskupiča by to malo pozitívny vplyv na cash flow podnikateľov.
Protinávrh Matovičovi? Ále kdeže, to nie:-)

Z ďalších navrhovaných opatrení Sulík predstavil možnú podporu exportu cez Eximbanku či výrazné skrátenie a zjednodušenie stavebného konania. Navrhované zmeny podľa šéfa SaS nenahradzujú univerzálny odškodňovací zákon, ktorý mal pripraviť minister financií Igor Matovič (OĽANO). Tento zákon by mal vyrovnať kompenzácie pre podnikateľov zasiahnutých vládnymi opatreniami. „Ten, kto dostal doteraz málo, by mal dostať viac a ten, kto dostal viac, dostane málo alebo nič,“ vysvetlil Sulík.

 

 

 



(Medzititulky red. HD.)

Sulík hazardným hráčom: Stavím sa, že Pellegrini nebude víťazom riadnych volieb!
Riadne parlamentné voľby sú síce ešte ďaleko, no predčasné tu môžu byť „co by dup“. V prieskumoch preferencií jednotlivých strán zatiaľ jasne dominuje strana Hlas-SD, no šéf liberálov Richard Sulík si myslí, že v prípade riadnych volieb nebude... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik