"Slovensko je právne dokaličený štát. Omylov je priveľa, alebo majú ľudí za hlupákov," tvrdí Zábojník
24 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

Bezpečnostný analytik Juraj Zábojník sa rozčúlil. Z ľudí, ktorí pôsobia v štátnych pozíciách mu prišlo nevoľno. Od premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) očakáva vyvodenie zodpovednosti za všetky "omyly", ktoré súčasná vládna koalícia napáchala. V rozhovore, ktoré zverejnil portál Parlamentné listy nazval ľudí pôsobiacich v štátnych pozíciách hlupákmi, mentálne slabými a nečestnými.


Juraj Zábojník je v rozhovore priamy a otvorený. Pripomína predvolebné sľuby, v ktorých členovia koalície postavili na piedestál vojnu proti korupcii. Zásadovosť mala byť v sľúbenej vojne tou najpodstatnejšou zbraňou. V mnohých prípadoch je ale podľa Zábojníka opak pravdou. "Robia z ľudí idiotov. Je to tá najarogantnejšia, najopovážlivejšia a najodsúdeniahodnejšia realita. Pre spoločnosť neprípustná." hovorí hneď v úvode rozhovoru pre portál Parlamentné listy. Vyzýva k prebudeniu intelektuálov a nastolenia poriadku.
Slovensko je právne dokaličený štát a zásady práva sa stávajú minulosťou

Za neuveriteľnú drzosť považuje uzavretie rámcovej zmluvy medzi Slovenskou poštou, ktorá je štátna inštitúcia a SBS-kou, ktorá je podľa informácií z médií prepojená na osobu spájanú so závažnou trestnou činnosťou. Zmluva je uzatvorená v hodnote viac ako 9 miliónov eur.  Uzavretie zmluvy označuje Zábojník za prekročenie všetkých hraníc. Dôvodom je, že osoba, ktorá je spájaná so závažnou trestnej činnosti naďalej zarába z peňazí občanov štátu.

"Kde sme sa to vôbec dostali? A ako hlboko sme klesli? Tu sa už naozaj úcta k občanom stala minulosťou? Čo si to dovoľujú títo štátni úradníci? Kde berú tú odvahu takto konať?" Pýta sa Zábojník a očakáva vyvodenie zodpovednosti. Upozorňuje, že ak nenastane náprava, štát skončil a bude už iba horšie. Otvorené a jasné znaky podozrenia štátnej korupcie považuje za nemysliteľné a prízvukuje, že za posledných 30 rokov si nič podobné nikto nedovolil.

Teraz sa ukážte, či to s hmotnou zodpovednosťou politikov myslíte vážne, vyzýva Hipš koalíciu
Predstavitelia súčasnej koalície mali pred minuloročnými voľbami plné ústa sľubov o tom, ako prijmú zákon o hmotnej zodpovednosti politikov. Ubehol však už viac ako rok a – nič. Juraj Hipš na to ale nezabudol a v statuse im dokonca radí, ako to... Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Omylov je priveľa, alebo majú ľudí za hlupákov

Zábojník očakáva že premiér a minister pod rezort ktorého Slovenská pošta spadá začnú konať. Očakáva reakciu orgánov činných v trestnom konaní a reakciu prezidentky a jej poradcov. Zábojník upozorňuje, že SBS, ktorá uzavrela zmluvu so Slovenskou poštou nemala splnenú podmienku akou je zápis v registri partnerov verejného sektora. Vyzýva k prešetreniu celého výberového konania.

"Ja neviem, či si to neuvedomujú, do akých pozícii prišli a za čo sú zodpovední, alebo vedia veľmi dobre a ľudí majú za obyčajných hlupákov," hovorí v rozhovore pre Parlamentné listy.
Choré nakladanie s financiami štátu

Slovenská pošta podľa Zábojníka roky nehospodárne nakladá s financiami štátu už roky. Míňa ich na  súkromné firmy, ktoré zabezpečujú strážnu službu, namiesto toho, aby vyškolili zamestnancov z vlastných radov, ktorý služby budú vykonávať.  "Je mi z toho všetkého normálne zle ako to funguje. Zničená krajina je slabé slovo," dodáva Zábojník.

Matovič napísal status o hlúpych ľuďoch bez svedomia. Ľudia mu dali v komentoch pocítiť, kto môže za sputnik...
Koniec jedného veľkého obchodu, ktorý so sebou priniesol aj koniec Igora Matoviča vo funkcii premiéra. Sputnik V4 sa podľa Matoviča stal obeťou antikampane, na ktorej pracovali mnohí hlúpi ľudia. A preto dal Ministerstvu zdravotníctva kontakt na... Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Situácia v ktorej sme je výsledkom nominácie hlupákov, mentálne slabých a nečestných ľudí

Kvalifikovaní odborníci sú podľa Zábojníka pre našu krajinu jediným riešením, ako vybudovať štát nanovo. Nádej vidí v nových parlamentných voľbách. V rozhovore pre Parlamentné listy si pomáha výrokom Karla Čapka. "Kto sklame jednou, sklame i po druhé." Naráža ním na opozíciu. Zmena nemôže prísť podľa neho s ľuďmi, ktorí si už teraz žalovaním pripravujú pozície v niektorých opozičných stranách. Aj opozícia musí prehodnotiť po facke od občanov v posledných parlamentných voľbách svoje chyby, vzdať sa zradcov a tých, ktorí sú schopní všetkého.

"Situácia v ktorej sme sa ako krajina ocitli, je výsledkom podceňovania vecí v rámci štátnej zodpovednosti, flagrantného prístupu a nominácie hlupákov, mentálne slabých a nečestných ľudí do štátnych úradníckych pozícii," tvrdí Zábojník.
Matovič robí veci nepremyslene, chaoticky a s veľkým egom

Podľa Zábojníka by mal terajší minister financií prevziať zodpovednosť za Sputnik a náklady vyplatiť z vlastných zdrojov. Vidí to ako šancu pre Matoviča, aby ukázal, ako myslel svoj predvolebný sľub, ktorý sa týkal hmotnej zodpovednosti.

"Matovič zostal sám, opustený, nikto ho už neberie vážne. A určite prišiel na to aj on. Ako začal, tak i skončil. Bol nepripravený, bez odborníkov a rovnaký osud čaká aj jeho nástupcu. Pred suterénom ho chránia koaličný partneri, ktorým ide o koryto," hovorí Zábojník. Povinnosťou novej vlády podľa Zábojníka bude preskúmať všetky rozhodnutia tejto vlády. Vyjadrenie Matoviča o konci v politike nie sú podľa neho náhoda. Zmena zo strany Matoviča prišla, ale zodpovednosť za to, čím bol a ako konal musí byť podľa Zábojníka vyvodená. A nielen u Matoviča, ale u každého človeka.
Človeka spoznáte až vtedy, keď má možnosť prejaviť sa

Zábojník má o hlavných odborníkoch na infekcie inú predstavu, akou je profesor Krčméry.  "Je rozdiel či vás ľudia brali vážne a či vás ešte berú vážne. Odborníci na reč tela by o tom vedeli tiež veľa hovoriť, pretože telo prezradí o Vás všetko, úplne všetko. Čudujem sa, že do médií nechodia odborníci, ktorých máme v tomto štáte. Ja mám predstavu o odborníkovi takú, že keď niečo vo svojej oblasti, v ktorej sa profiluje povie, tak o pár dní to nie je zase inak. Ľudia to veľmi rýchlo odhalia," dodáva v závere rozhovoru pre portál Parlamentné listy.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/06/23/slovenski-odbornici-vyzyvaju-na-do%cc%82sledne-dodrziavanie-ludskych-prav-v-suvislosti-s-ockovanim/