Keď si politici (ale aj odborníci) robia zo slova zodpovednosť niečo ako toaletný papier
24 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

To, že naši politici v podstate iba tárajú, je ich vizitkou. Ale aj našou, voličskou. Koľko ich táranín nám stačilo, aby sme si tých tárajov zvolili? Horšie je, ak tárajú odborníci či dokonca lekári. Lenže - oni tárajú, najmä v súvislosti so slovom "zodpovednosť". Tárajú drzo, vedome a bez hanby. (Ivan Brožík)


Zodpovedný je ten, kto sa dá očkovať. Nezodpovedný je ten, kto očkovanie odmieta. Aký to drzý a sprostý "omyl"! Aká to propaganda, stachanovsky preberaná maistreamom! Aká to bieda vzdelanosti, neúcty k faktom, bieda etiky a morálky.

Halgaš upozorňuje, že na očkovanie tehotných žien nie je dostatok informácií
Vedec Ondrej Halgaš upozorňuje na očkovanie tehotných žien. Halgaš pôsobí na Torontskej univerzite a zdôrazňuje, že na urýchlené očkovanie tehotných žien chýbajú dostatočné informácie. Tie, ktoré sa majú týkať bezpečnosti. Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Lekár, "ordinujúci" cez obrazovku

Keď drísta nejaký stranícky potentát, alebo niekto z jeho poskokov, je to desivé, trápne, smutné, ale na Slovensku prirodzené. Najmä, ak drísta o zodpovednosti. Napríklad, politik sa vám vtiera do svedomia apelom na zodpovednosť, ale sám druhým dychom na tlačovke oznámi, že on sa dá očkovať, lebo veľa cestuje. Nič o zdraví. Len, aby sa mu ľahšie cestovalo. Nič o iných, iba on, lebo on. Lebo len on. Ak vám lekár cez televíznu obrazovku tvrdí, že budete zodpovední iba vtedy, ak sa dáte očkovať, mal by vrátiť diplom a už nikdy sa nespreneveriť Hippokratovi. Bez toho, aby videl váš zdravotný záznam.
Zodpovedne (takmer) do hrobu

Dedko bol sedemdesiatnik, poľovník, lesák, celý život drel na hospodárstve, nikdy nebol u lekára. Zdravý ako buk či jedľa. Ale deti sa o neho báli. Chceli sa správať zodpovedne. Veď to do nich hučia tí podvodníci, klamári, šašovia, despotovia a pseudoodborníci. Tak dedka dali zaočkovať, až - po čase skončil v kritickom stave v nemocnici so zápalom pľúc. Obojstranným. Vďaka tamojším lekárom, vďaka ich odbornosti a skutočnej nefalšovanej lekárskej zodpovednosti sa až po týždni prišlo na to, že dedko vzhľadom na doteraz u neho nikým známu indikáciu očkovaný vlastne nesmel byť!!! Že ho to očkovanie mohlo zabiť a takmer sa tak aj stalo. Nebyť lekárov, ktorí ešte lekármi sú.
Nechajte si tie kecy už raz!

Ak sa pozerám na niekoho, kto mi pripomína z televízora zodpovednosť, otvára sa mi nožík vo vrecku. Mám 63 rokov, celý život sa snažím žiť zodpovedne, aj voči svojmu okoliu, aj voči sebe. Chodím na preventívne zdravotné prehliadky, vďaka nim ešte žijem. Beriem lieky a rešpektujem obmedzenia podľa pokynu mojich lekárov. Snažím sa žiť zdravo, neničiť si zvyšok toho, čo mi je ešte dopriate, nejakým neduhom. Čo vie Matovič, Lengvarský, Krčméry o mojom zdravotnom stave a jeho komplikáciách? Aspoň Lengvarský by mohol ako lekár tušiť, že lekár mi nesmie, nielen nemôže, nariadiť nejaký zdravotný úkon bez konzultácie o mojom zdravotnom stave. A už vôbec nie cez obrazovku. Za to sa v slušnej spoločnosti chodí do basy a takým, čo to robia, sa vraví šarlatáni!

Očkovanie musí byť dobrovoľné! Slováci vo veľkom podpisujú petíciu, pridávajú sa aj odborníci
Napriek tomu, že očkovanie proti COVID-19 je dobrovoľné, je na ľudí vyvíjaný silný tlak v prospech vakcinácie. Niektoré spoločnosti sa už otvorene chvália, že znevýhodňujú neočkovaných zamestnancov. Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Odmietnutie neznamená byť antivaxer

Jednoduché videnie sveta očami mainstreamu asi ani netreba spomínať. Odmietaš? Tak si antivaxer! Neodmietaš? Tak si zodpovedný, ergo náš! Dobre, chlapci a dievčatá z hlavného mediálneho prúdu, až vám niečo bude, napíšte mi. Ja vám už cez net poradím, ako zodpovedne s tým zatočiť! Netreba mi k tomu ani informácie, na čo sa doteraz liečite, aké lieky beriete. Nie, veď sme "zodpovední" a ono to väčšinou vyjde. Inak - som  ekonóm, VŠ "mám". Hm, väčšinou to vyjde. No, Slovákov je viac ako päť miliónov a umrelo ich na to koľko? Tých pár tisícov?
Riskantná zodpovednosť

Riskantná, nezodpovedná, arogantná a hlúpa. Nikto okrem lekára po vyšetrení mi nemôže navrhnúť aplikovať akýkoľvek produkt farmácie. Ani ja sám. Nieto ešte prikázať či nútiť ma k tomu vydieraním a obmedzovaním mojich ústavných práv. Ten, kto podmieňuje občiansku zodpovednosť niečím takým, je proste nezodpovedný grázel! A ešte jedno - zákonným zástupcom maloletého je rodič. Nie Matovič, nie Lengvarský či Krčméry a ďalší! A iba zákonný zástupca zodpovedne rozhoduje! Lebo nesie svoju rodičovskú zodpovednosť.
Mám sa dať zaočkovať?

Som dispenzárny pacient s diabetom. Som dispenzárny pacient s hypertenziou. Beriem lieky proti zrážanlivosti krvi, okrem iných. Matka má 90 rokov, je onkologický pacient, hypertonik, diabetik, má arytmiu a ťažký celotelový zápal kĺbov. Mám sa ísť dať zodpovedne zaočkovať? Kto sa o ňu postará, ak... Mám ju ísť dať "zodpovedne" zaočkovať? A budem si vyčítať do smrti, že?
Niečo o zodpovednosti

Zodpovednosť je AJ povinnosť niesť následky za niečo. Napríklad. Je to schopnosť zodpovedať si otázku, prečo sme konali tak a tak; schopnosť odôvodniť svoje konanie.

Zodpovednosť je morálna vlastnosť, ktorá predpokladá komplementárny vzťah medzi skutkami človeka a jeho svedomím v intenciách morálneho systému, na ktorom človek nesúci zodpovednosť vedome a slobodne participuje a ktorý prijal.

Takže, vážení, neberte si do úst slovo zodpovednosť nadarmo! Inak povedané, držte už huby a nechajte to na pacienta a jeho lekára!

Propaganda vakcinácie Fica nenechala chladného: Povinné očkovanie? Vláda ľuďom vnucuje strach!
Propaganda najvyšších činiteľov vlády! Tak nazval expremiér a líder Smeru Robert Fico diskusie o povinnom očkovaní na svojej facebookovej stránke, kde opäť kritizuje koalíciu. Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Tibor Sipos