Iza Bela: Mikloš a Dzurinda v privatizáciách úplne rozpredali Slovensko! A ešte k tomu všetko pod cenu (VIDEO)
24 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Iza Bela je „bežná“ žena z ľudu, ktorá nemá rada neprávosť, podvody a klamstvá na tých, ktorí tvoria hodnoty Slovenska. Aj preto si nedáva pri kritike politikov servítku pred ústa. Presne tak, ako v statuse, v ktorom poriadne „naložila“ exministrovi hospodárstva Ivanovi Miklošovi.


Objektívom pozornosti Iza Bely stal Ivan Mikloš najmä pre to, ako za vlády Mikuláša Dzurindu „úspešne“ rozpredal niektoré naše strategické podniky do súk zahraničných vlastníkov. Práve toto pripomína v statuse Iza Bela exministrovi po jeho vyjadrení, ktoré poskytol v rámci rozhovoru na tému kúpy Slovenských elektrární čínskou štátnou firmou.
„Ukážkový“ bol predaj Slovenských elektrární, kde sme riadne prerobili

„Čo to Ivan trepeš. Ty si Mikloš ozaj myslíš, že na Slovensku nie sú ľudia, ktorí dlhé roky sledujú politiku, a keď im ty povieš nejaké tvoje bludy ti uveria? Možno nejaké vaše ovce, čo vám to žrali s Dzurindom počas vašich vlád boli, no my sme vám nikdy ako politikom neverili,“ odkazuje Ivanovi Miklošovi hneď v úvode statusu Iza Bela a dodáva, že to boli práve oni ktorí v privatizáciách úplne rozpredali na Slovensku čo sa dalo a ešte k tomu všetko pod cenu.

„Hanbi sa ty ekonóm!“ Podľa Iza Bely nebude na škodu pripomenúť si zoznam najväčších obludností, ktoré „zdobili“ privatizáciu Slovenskej energetiky, vrátane prenájmu vodnej elektrárne Gabčíkovo, druhou vládou Mikuláša Dzurindu. „Úplne by stačil škandalózny fakt, že kým Slovenské elektrárne boli sprivatizované za zhruba 32 miliárd korún, pár mesiacov neskôr bol ich majetok precenený a ohodnotený na 52 miliárd. Pravicová vláda tak ochudobnila Slovensko len pri predaji energetiky o viac ako 20 miliárd korún,“ konštatuje Iza Bela.

Eduarda Hegera „vyzliekla“ Iza Bela do naha. Toto ste o našom premiérovi isto nevedeli
„Bežná“ žena z ľudu Iza Bela v statusoch už nejedenkrát skritizovala súčasnú koalíciu a jej politikov. Tentokrát sa zamerala aj na tých, ktorí tu boli dávnejšie pred nimi - Mikloša a Dzurindu. Teraz vláde inú radiť. O Eduardovi Hegerovi profesijne... Čítať ďalej
22 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


Tým sa, samozrejme, katalóg privatizačných absurdností podľa Iza Bely nekončí. „Kým predajná cena celých Slovenských elektrární bola 839 miliónov eur, pričom len hodnota jedného jadrového reaktora v Mochovciach je zhruba 4 miliardy eur, tak len z prevádzky vodnej elektrárne Gabčíkovo, teda len jednej časti slovenskej energetickej sústavy, mal privatizér získať za 30 rokov takmer 1,2 miliardy eur,“ pripomína ďalšie fakty „bežná“ žena, podľa ktorej len na Gabčíkove by sa kupcovi kúpna cena za celé Slovenské elektrárne vrátila 1,4-násobne. „Čo na to teraz povieš Mikloš? Teraz buď múdry!“ odkazuje exministrovi.

Iza Bela opäť revoltuje: Kto im dal to právo určovať, čo môžeme a čo zasa nie?
Vodcovskou osobnosťou obyčajných ľudí z ulice proti súčasnej vládnej koalícii je určite Iza Bela. „Hviezda slovenského Facebooku“ sa v statuse opäť vzopiera a poukazuje na to, že iba osem percentné zoskupenie nám nemá právo určovať, čo môžeme a čo... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Počínanie Miloša a Dzurindu má znaky konania ekonomickej vlastizrady

„Štát sa teda nielen lacným výpredajom vzdal strategickej slovenskej energetiky, ale dobrovoľne a úplne zbytočne sa na 30 rokov vzdal aj obrovských príjmov z prevádzky najväčšej vodnej elektrárne na Slovensku s výkonom porovnateľným s dvomi blokmi atómovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach, produkujúcej 10% elektrickej energie Slovenska. Toľko, ako všetky ostatné vodné elektrárne dohromady, s minimálnymi prevádzkovými nákladmi na úrovni 8 až 9% príjmov a ročnými tržbami zhruba 100 miliónov eur,“ vyčísľuje ďalej Iza Bela.



„A aby škandálnosti nebolo málo, štát to urobil spôsobom, že vlastná štátna Vodohospodárska výstavba mala sprivatizovaným Slovenským elektrárňam ešte aj zaplatiť 146 miliónov eur! Bolo by sa treba Mikloša a Dzurindu opýtať, a tiež bývalej pravicovej vlády, k ich konaniu so znakmi ekonomickej vlastizrady,“ tne do živého „bežná“ žena. „Čiže Ivan už mlč a k ničomu sa radšej nevyjadruj. O kauze Gorila už ani nehovorím, lebo toto by bolo na zdĺhavé písanie,“ končí svoj kritický status Iza Bela.

„Hviezda slovenského Facebooku Iza Bela“ opäť naložila Matovičovi. „Pobabral všetko, čo mohol!“
Igor Matovič má odporcov a kritikov nielen medzi politikmi, ale aj medzi obyčajnými ľuďmi. A tých je v ostatnom čase neúrekom. Patrí medzi nich aj „obyčajná žena“ Iza Bela, ktorá to v statuse šéfovi „obyčajných ľudí“ opäť... Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik