Svedok Kiskovych podvodov, Michal Šuliga, náhle zomrel
23 | 06 | 2021 I Petra Demková

Podľa informácií, ktoré priniesol portál HN, zomrel Šuliga v nedeľu, v skorých ranných hodinách v martinskej nemocnici. Prišlo k tomu po operácii žlčníka. Šuliga bol hlavným aktérom videí s A. Kiskom. Tie sa podľa všetkého podpísali pod Kiskov volebný neúspech. 


Podnikateľ Šuliga bol známou tvárou mesta Poprad. V meste kde sa narodil a podnikal nie je asi nikto, kto by ho nepoznal.
Kauza pozemkov vo Veľkom Slavkove

Prvýkrát sa zviditeľnil v roku 2017, keď sa prevalila kauza pozemkov vo Veľkom Slavkove. Bol to práve Šuliga, kto A. Kiskovi v roku 1999 sprostredkoval ich predaj. Ten bol v tom čase veľmi úspešným, ale málo známym podnikateľom.

Monika Beňová: Kiska utiekol. Namiesto Za ľudí je Každý Za seba
02 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová


Súd sa však konal až v roku 2017. Po 16 rokoch totiž zistil pôvodný majiteľ pozemkov, J. Franc, že sú prepísané na niekoho iného. Prípad skončili na stole, dnes už europoslanca, Miroslava Radačovského. Ten pozemky nariadil Francovi vrátiť. Andrej Kiska súd prehral a voči rozsudku sa nikdy neodvolal.
Kauza videonahrávok

Šuliga, ktorý v procese s J. Francom svedčil v prospech A. Kisku, na seba druhýkrát prekvapujúco strhol pozornosť pred parlamentnými voľbami v roku 2020. Svetlo sveta uzrela séria videonahrávok, ktoré dávali prezidenta Kisku do nelichotivého svetla. Videá boli o to väčším prekvapením, že ich nakrútil práve Šuliga, ktorý stál v pozemkovom súdnom procese na strane prezidenta.

Nie je pritom vylúčené, že obsah videí ovplyvnil konečný výsledok volieb, a to v neprospech Andreja Kisku a jeho strany Za ľudí. Na druhej zverejnenej nahrávke sa objavil aj neslávne známy podnikateľ, Milan Reichel.

„No nielen pre videozáznamy, problémov so zákonmi mal viac, dnes je to však už minulosť. Podľa informácií HN zomrel v nedeľu v skorých ranných hodinách v martinskej nemocnici po operácii žlčníka,“ informujú Hospodárske noviny.

Remišová odvolala Krpelana z funkcie manažéra Za ľudí. Kiska žiada snem
Predsedníčka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová odvolala z funkcie generálneho manažéra strany Romana Krpelana. Remišová to potvrdila pre TASR s tým, že s jeho prácou bola dlhodobo nespokojná. V strane naďalej pretrvávajú diskusie o... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | tasr