USA: Dva útoky autom si vyžiadali jednu obeť a viacero zranených
20 | 06 | 2021 I tasr

V Spojených štátoch došlo v sobotu k dvom útokom autom. Vodič v štáte Florida vrazil autom do účastníkov sprievodu gay pride, pričom zabil jedného muža a ďalšieho zranil. V štáte Arizona šofér vrazil do skupiny cyklistov a vážne zranil najmenej šiestich z nich. Informovali o tom agentúry DPA a AP.


Páchateľ útoku na Floride najprv predstieral, že je súčasťou sprievodu gay pride v meste Wilton Manors, píše AP. Následne však náhle zrýchlil a vrazil do ľudí, uviedol starosta neďalekého mesta Fort Lauderdale Dean Trantalis. Jeden muž zraneniam podľahol a úrady očakávajú, že druhý prežije.

Polícia páchateľa zadržala, bezprostredne však neuviedla, či do ľudí vrazil úmyselne. Podľa Trantalisa išlo o "zámerný" útok proti LGBTQ komunite.

Arizonská polícia postrelila vodiča auta, ktorý vrazil do skupiny 40 až 50 cyklistov počas miestnych pretekov. Podozrivý je v kritickom, avšak stabilizovanom stave, uviedla hovorkyňa polície Kristine Sleighterová. Šiesti zranení cyklisti boli hospitalizovaní a sú v kritickom stave. Ďalší dvaja alebo traja podľa AP utrpeli ľahšie zranenia.

Iránske prezidentské voľby podľa USA neboli slobodné a spravodlivé
Iráncom bolo odopreté právo zvoliť si svojich vodcov v rámci slobodného a spravodlivého volebného procesu, uviedol v sobotu hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí v reakcii na výsledky iránskych prezidentských volieb. Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | tasr