Niekoľko tisíc ľudí v Prahe demonštrovalo proti vláde a premiérovi Babišovi
20 | 06 | 2021 I tasr

Niekoľko tisíc ľudí sa v nedeľu zhromaždilo na pražskom Václavskom námestí, aby vyjadrili nespokojnosť s českou vládou a premiérom Andrejom Babišom. Demonštráciu organizoval spolok Milion chvilek pro demokracii, informoval spravodajský server iDnes.cz.


Na Václavskom námestí sa podľa odhadov polície zišlo približne 5000 ľudí, ktorí mali so sebou vlajky ČR a rôzne transparenty s nápismi namierenými proti vláde a Babišovi.

Spolok Milion chvilek pro demokraci takisto predstavil plán zmeny prostredníctvom kampane, ktorá má podporiť demokratické strany.

Kampaň je zacielená na obyvateľov ČR, ktorí doteraz nikdy nevolili, píše iDnes.cz. V Česku sa v dňoch 8.-9. októbra tohto roka uskutočnia voľby do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR.

Organizátori účastníkov zhromaždenia vyzývali, aby dodržiavali dvojmetrové rozstupy a mali nasadené respirátory.

Hovorca pražskej polície Jan Rybanský povedal, že polícia v súvislosti s demonštráciou prijala primerané opatrenia a na priebeh akcie podľa jeho slov dohliadali desiatky policajtov.

Polícia neskôr na Twitteri oznámila, že zhromaždenie na Václavskom námestí sa skončilo "bez narušení verejného poriadku".

USA chcú zaviesť nové sankcie proti Rusku v súvislosti s otrávením Navaľného
Spojené štáty sa chystajú zaviesť proti Rusku nové sankcie v súvislosti s otrávením ruského opozičného politika Alexeja Navaľného. V nedeľu to uviedol poradca amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan, informovala agentúra... Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | tasr