V Moskve sa anonym vyhráža bombou! Žiada ukončenie povinného očkovania proti Covid-19
19 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Moskovská polícia pátra po neznámom podozrivom, ktorý sa vyhrážal vyhodením do vzduchu budovy ústrednej vlády v meste. Žiadal, aby úradníci zrušili pravidlá vyžadujúce rúška na verejných miestach a povinné očkovanie pracovníkov v službách, informuje portál RT.


Niekomu pretiekla trpezlivosť

V piatok bola v jednej z oficiálnych schránok vládnej administratívy objavená mrazivá zásielka. V liste sa hovorilo o tom, že neznámy sa postavil proti novému pravidlu, ktoré vyžaduje očkovanie osôb pracujúcich v odvetviach ako pohostinstvá, doprava a maloobchod, ako aj proti požiadavkám aby Moskovčania nosili rúška a rukavice v metre a na hlavných verejných priestranstvách.




"Anonymný list s hrozbou výbuchu bol zaslaný na e-mail moskovskej vlády," uviedol úradník. "Počas inšpekcie budovy neboli nájdené žiadne výbušné zariadenia." Polícia v súčasnosti chápe neznámeho ako osobu, ktorá je zodpovedná za vyvolanie strachu.

Česi zakotvia v ústave právo brániť sa so zbraňou. Po USA a Mexiku budú tretí na svete
Česká snemovňa dnes bez zmien schválila senátne doplnenie Charty základných práv a slobôd. To pojednáva o tom, že bude do Ústavy ČR zakotvené právo brániť seba aj iných sa zbraňou za zákonných podmienok, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Putin zavádzal....vraj vakcína nikdy nebude povinná

Moskva sa tento týždeň stala prvým mestom na svete, ktoré nariadilo očkovanie pre tých, ktorí pracujú v službách. Spoločnosti, na ktoré sa tieto opatrenia vzťahujú, musia zabezpečiť, aby bolo 60% ich zamestnancov imunizovaných, lebo inak budú čeliť mastným pokutám.

V ruskom hlavnom meste sa počet potvrdených prípadov dostal na historické maximum za posledných 24 hodín. Vo štvrtok bolo zaznamenaných 9 056 pozitívnych testov.

Boli zavedené zákazy vychádzania po 23:00. "Sme veľmi blízko k oveľa prísnejším - dočasným, ale prísnejším - rozhodnutiam o obmedzeniach," dodal starosta Moskvy Sergej Sobjanin počas štvrtkového rokovania vlády.

V Moskve neposkytnú preventívnu zdravotnú starostlivosť nezaočkovaným ľudom
V moskovských nemociach nebudú dočasne poskytovať preventívnu zdravotnú starostlivosť ľudom, ktorí neboli zaočkovaní proti koronavírusu. Neodkladná zdravotná starostlivosť bude poskytovaná naďalej všetkým občanom bez ohľadu na to, či boli... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | tasr