Heger odmietol prijať europoslankyňu, známu kritičku Babiša. Urazila sa a do Bratislavy neprišla
19 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Chystala sa na tradičnú bezpečnostnú konferenciu Globsec a údajne si ako hviezda Európskeho parlamentu nadiktovala podmienky. Nemecká europoslankyňa Monika Hohlmeierová plánovala vystúpiť s prejavom a tiež sa chcela stretnúť so premiérom Eduardom Hegerom. Lenže ten sa rozhodol známu kritičku českého premiéra Andreja Babiša neprijať! A tak ostrieľaná politička na tradičnú udalosť, usporiadanú už od roku 2005, radšej vôbec neprišla, informuje Expres.


Hohlmeierová je poslankyňou Európskeho parlamentu už od roku 2009. Našim susedom je známa predovšetkým ako ostrá kritička českého premiéra Andreja Babiša, rada totiž poukazuje na jeho údajný konflikt záujmov.

Na bezpečnostnej konferencii Globsec nemala chýbať, tradične sa pritom na ňu schádza mnoho hostí. Nakoniec sa politička obhajujúce farby nemeckej CSU v Bratislave neukázala. Hohlmeierová sa údajne mala považovať za akúsi VIP návštevu, mala nachystaný prejav o islame či Rusku. Tiež si údajne diktovala podmienky svojej účasti a jednou z nich malo byť osobné stretnutie s premiérom Eduardom Hegerom.

Heger stojí za Mikulcom, Krajniak s ním má ľudsky dobrý vzťah
Ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO) pri jeho odvolávaní v Národnej rade (NR) SR vyjadrili podporu viacerí ministri. Šéf rezortu práce Milan Krajniak (Sme rodina) skonštatoval, že pokiaľ je súčasťou vládnej koalície, program jeho hnutia sa... Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | tasr


Urazila sa 


Eduard Heger však odmietol Hohlmeierovou prijať. "Očakávala stretnutie a pozvanie od premiéra Heger, ten ju však neprijal a zo stretnutia tak rýchlo zišlo," hovorí zdroj Parlamentných listov. Urazila sa snáď Hohlmeierová, a preto do Bratislavy neprišla vôbec?

Monika Hohlmeierová má za sebou sama nejednu aféru, v rámci ktorej bola obvinená z konfliktu záujmov. Po vypuknutí pandémie koronavírusu mala napríklad svojej známej dohodiť lukratívnu zákazku na predaj respirátorov vládam v Severnom Porýní-Vestfálsku a Bavorsku, a to za oveľa vyššiu cenu, než boli nákupné.

V roku 2004 zasa jej ministerstvo priklepli dotáciu 8,5 milióna eur centre pre zrakovo postihnutých, kde manžel Hohlmeierovej robil zástupcu riaditeľa. Ostatné zariadenia pritom museli zavádzať úsporné opatrenia. Pikantná tiež bola udalosť z roku 2018, kedy štátne zastupiteľstvo v Coburgu vyzvalo Európsky parlament, aby Hohlmeierovej zrušil imunitu a vydal ju na trestné stíhanie. Obvinená bola z toho, že pri parkovaní nabúrala iné vozidlo a z miesta nehody zmizla.

Matovičov status opäť pobúril Slovákov. Túto „nakladačku“ si „za uši“ len tak ľahko nedá
Šéf OĽaNO opäť vo svojom statuse stúpil do ho*na. Ak si Igor Matovič myslel, že ním poníži Richarda Sulíka tak sa veľmi prerátal. Ľudia mu to v diskusii pod jeho statusom poriadne „natreli“. Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik