Dáta bez pátosu opäť zúria! Pracujete so zlými dátami, odkazujú kompetentným
18 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

Sme krajina dátových analfabetov? Dáta bez pátosu na sociálnej sieti opäť upozorňujú na problém, ktorý pretrváva. Dátovú negramotnosť a analfabetizmus. "Takto sa to nerobí, do psej matere," odkazujú. A kompetentným posielajú výzvu: "Začnite sa zaoberať trendmi a nie stavom!"



Čo má spoločné Myjava a Portugalsko? Začínajú analýzu na sociálnej sieti. A hneď prinášajú aj odpoveď. A nie jednu, dokonca tri. "Neschopnosť čítať dáta. Nemohúcnosť pri používaní zdravého rozumu. Nepoučiteľnosť z minulosti a z I. a z II. vlny (alfy-bety-gamy)," píšu.


Covid automat to robí zle, príkladom je Myjava

"Rozdiel v dňoch od dátumu, kedy je Myjava červená a dátumu meraného počtu je aj tridsať dní," píšu. Dátoví analytici upozorňujú, že údaje sú neaktuálne. Myjava bude červená, pretože sa rozhodovalo na základe dát, ktoré boli zreportované na základe testov aj spred 20. dní.

Situácia je podľa nich už od 14. júla úplne iná. "Takto sa to nedá robiť. Ten COVID automat, ale bo semafor to robí zle a Myjava je toho dôkazom, " píšu.

Povinné očkovanie zamestnancov nariadili v ďalších oblastiach Ruska
Predstavitelia vo viacerých oblastiach Ruska vo štvrtok oznámili, že plánujú zaviesť povinné očkovanie zamestnancov proti ochoreniu COVID-19 vo firmách, prevádzkach a službách, pretože počty prípadov nákazy stúpajú. V predchádzajúci deň už zaviedla... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | tasr

Zlá práca s dátami môže mať za následok aj situáciu v Portugalsku

Portugalsko je čierne. Počet nakazených pribúda už dlhšiu dobu. Opatrenia mali byť podľa analytikov zavedené oveľa skôr. To, že je Portugalsko čierne má podľa nich za následok zlá interpretácia dát. "Do Portugalska sa zvážali britskí turisti v tisícoch. Jednoznačne treba pozerať na trendy a nielen na stav," píšu.
Riešenie existuje

Analytici žiadajú okamžite prepracovať COVID Automat na 5 farieb.  Rýchlo reagovať v konkrétnom regióne pri raste pozitívnych prípadov. Opatrenia prijímať na úrovniach obcí a miest a neobťažovať nimi obce a mestá v rámci okresov a Slovenska, kde nie je ohnisko. „Okamžite zareagovať na hraniciach na rýchlo rastúce Portugalsko, pripraviť sa na Španielsko, ktoré prestalo klesať a začalo rásť," dodávajú.


Opatrujte sa, píšu na záver. A odporúčajú dovolenky tráviť mimo veľkých podujatí a nepresúvať sa lietadlom veľké trasy.


Celosvetovo uznávaný virológ Matovič straší: Ak sa nedáte očkovať, na jeseň tu máme tretiu vlnu
Celosvetovo uznávaný virológ Igor Matovič, toho času slovenský minister financií, sa na Facebooku nechal počuť, že takzvaná Delta (indická) mutácia koronavírusu bude čoskoro na Slovensku dominantná. Poplakal si nad nízkym záujmom o očkovanie. A... Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová