Stovky prípadov zápalu srdca po očkovaní mladých mužov v USA a Izraeli
17 | 06 | 2021 I Ingrid Vrabcová

V Spojených štátoch a Izraeli, kde je vysoká miera vakcinácie, boli po očkovaní vakcínami mRNA zaznamenané stovky prípadov zápalu srdcového svalu. Americký úrad na kontrolu liečiv zvolal mimoriadne zasadnutie. V očkovaní sa však pokračuje, píše epochtimes.de.


Koncom mája boli v USA prostredníctvom ohlasovacieho systému VAERS hlásené stovky prípadov zápalu srdca po podaní vakcíny proti COVIDu-19. Väčšinou išlo o mladých mužov po druhej dávke vakcín od konzorcia Biontech/Pfizier a spoločnosti Moderna. Obe vakcíny sú založené na technológii mRNA.


Očkovanie mladých ľudí týmito vakcínami však pokračuje ďalej. Ešte v apríli Americký úrad na kontrolu liečiv (CDC) odporučil prerušenie očkovania vakcínou Johnson & Johnson po tom, čo sa u malého počtu žien po očkovaní vyskytli krvné zrazeniny. Teraz sa ňou už očkuje ďalej.


Šéfovia a manažéri farmakoncernov sa stali vďaka pandémii miliardármi
Deväť vedúcich predstaviteľov farmakoncernov Moderna, Biontech, ROVI a CanSino Biologics sa vďaka pandémii stali miliardármi. Spolu teraz majú 19,3 miliárd dolárov. Kurzy akcií týchto spoločností rovnako prudko rástli, píše... Čítať ďalej
13 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vyššie čísla, než sa očakávalo

Pri zápale srdca ide o myokarditídu a perikarditídu. Obe ochorenia sú podobné, postihujú však rôzne časti srdca. Vyskytujú sa pri chrípke alebo COVIDe-19. V prípade ľudí vo veku od 16 do 24 rokov sú čísla vyššie, než sa očakávalo, skonštatoval CDC.


Americký úrad na kontrolu liečiv doteraz dostal 226 hlásení o možnej myokarditíde po očkovaní. Ide o ľudí do 30 rokov, informoval Dr. Tom Shimabukuro, zástupca riaditeľa CDC, z poradnej skupiny pre vakcináciu.


Kým veľká väčšina pacientov sa z myokarditídy uzdravila, 41 pacientom zostali symptómy, 15 je stále hospitalizovaných v nemocnici, traja sú na jednotke intenzívnej starostlivosti. Do 31. mája bolo zaočkovaných viac ako 10 miliónov ľudí v spomínanej vekovej kategórii.



Rovnaké správy z USA aj Izraela

Nie všetky správy sprostredkované spoločnosti VAERS sa ukázali ako správne, uviedol Dr. Šimabukuro. Štatistiky budú zosúladené s údajmi z Izraela a Pentagónu.



Pravdepodobná súvislosť s podaním druhej dávky vakcíny Pfizer?

Dalo sa zabrániť až 85 percentám úmrtí na koronavírus (Szilvia Akbarová)
Komentár Szilvie Akbarovej (The Epoch Times) Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Izraelské ministerstvo zdravotníctva 10. júna oznámilo, že medzi viac ako piatimi miliónmi ľudí v krajine, ktorí boli zaočkovaní od decembra 2020 do mája 2021, bolo 275 prípadov myokarditídy. Izraelská štúdia zistila „pravdepodobnú súvislosť“ s podaním druhej dávky vakcíny Pfizer „a výskytom myokarditídy u mužov vo veku 16 až 30 rokov,“ informovalo ministerstvo.


Pfizer uviedol, že „počet hlásení je malý vzhľadom na počet podaných dávok“. Správy sa dôkladne skúmajú. Nemožno z nich však robiť taký záver, že vakcíny mRNA proti COVIDu-19 spôsobujú myokarditídu alebo perikarditídu,“ napísala spoločnosť v e-maile pre The Epoch Times.


V súvislosti s diskusiou o tomto fenoméne Poradný výbor CDC pre očkovanie zvolal mimoriadne zasadnutie. Americký úrad na kontrolu liečiv naďalej odporúča očkovanie proti COVID-19 ľudí od 12 rokov, uzatvára epochtimes.de.


Pokiaľ ide o COVID, jasné nie je vôbec nič (Vladimír Prochvatilov)
Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Zuzana Perželová