Členovia OĽaNO si podržali vlastného ministra – podvodníka a postavili sa pred kamery ako víťazi
16 | 06 | 2021 I Petra Demková

Odtrhnutosť od reality, poddimenzovaná inteligencia a nedostatok správneho úsudku sú hlavnými atribútmi členov hnutia OĽaNO. Dnes to mal národ opäť možnosť vidieť v priamom prenose. Javiskom boli priestory parlamentu. OĽaNO tam malo tlačovú besedu po tom, ako si podržalo vlastného ministra, ktorý dohadzoval kšefty svojej rodine.



Mikulca podržalo iba 72 poslancov

Akoby podmienkou pre prijatie do hnutia OĽaNO bolo preukázať minimálne hladiny emočnej inteligencie, IQ, charakteru a morálky. Po totálnom fiasku, keď z pôvodných 95 poslancov koalície, podporilo nepresvedčivého Mikulca iba 72, sa členovia hnutia s víťaznými výrazmi v tvárach postavili štebotajúc a šťastní pred kamery a ďakovali koaličným partnerom aj národu za podporu. Členovia hnutia s najväčším prepadom dôvery, pri dosiahnutí úplného dna ôsmich percent podpory národa, sami seba oslavovali a vyjadrovali vieru, že ľudia „vidia a vedia“. Čo? To, že iniciatíva odvolať ministra je len slabým pokusom hŕstky osôb okolo R. Fica zachrániť si kožu.

Mrazivé slová generála Lučanského ministrovi Mikulcovi: Buď ma dajú dole oni, alebo sa dám dole ja!
Pokus odvolať ministra vnútra Romana Mikulca včera dokončený nebol, a tak sa pokračuje aj dnes. Z úst ministra Mikulca však zaznela veta, z ktorej doslova až mrazí. Povedať mu ju mal generál Lučanský pred tým, ako odišiel do civilu. Čítať ďalej
16 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


Mohol by niekto, prosím, národu vysvetliť, čo sa také v stredu 16. júna hnutiu OĽaNO podarilo? Okrem toho, že si sami sebe, dokonca za veľmi slabej účasti koaličných poslancov, podržali vlastného ministra – podvodníka a človeka s pokriveným charakterom?
Príhovory boli žatvou hlúposti a nafúkanosti

Hovorí sa, že najhoršou kombináciou je, keď je niekto hlúpy a pyšný na seba zároveň.

Prvý mal slovo premiér Heger. Poďakoval koaličným poslancom, že sa k Mikulcovi priznali a vyjadrili mu – teraz sa podržte - „silnú dôveru“. Následne sa chopil slova Roman Mikulec. Povedal, že si podporu aj svojich, aj koaličných poslancov váži a že je to preňho „ďalším obrovským záväzkom k tomu, aby ďalej vykonával svoju prácu s najlepším vedomím aj svedomím“. Potom dodal, že si počas dvoch dní odvolávania vypočul rôzne konšpiračné teórie.

Podľa Michala Šipoša „všetci ľudia na Slovensku, ktorí toto všetko sledujú, majú dobrú pamäť, nie sú hlúpi a vedia, že toto, čo tu predvádza R. Fico a jeho kumpáni, je len politické divadlo na to, aby prekryli svoj strach“. Ďalej oslavne a s pátosom povedal: „Ľudia na Slovensku, ktorí pred rokom dali obrovskú dôveru tejto vláde a nášmu hnutiu, majú dobrú pamäť. My vytrváme v tomto boji a nezľakneme sa ich.“ Dodal, že je tu vojna o spravodlivosť a spomenul aj zločincov, ktorí rozkrádali štát 12 rokov.
Vážne podozrenia voči členom hnutia OĽaNO

Tieto slová povedal poslanec hnutia, ktorého členovia si urobili miliardový biznis z testovania, ktorého kamoši a prívrženci si urobili miliónový biznis z MOM-iek, hnutia, ktoré rok objednáva za miliardy pod rúškom núdzového stavu (napriek kritike) netransparentne a bez verejného obstarávania. To všetko zaznelo v deň, kedy si ledva podržali a udržali vo funkcii svojho ministra, ktorý klame o svojich neštandardne drahých hodinách a dohadzoval kšefty svojej rodine.
OĽaNO je spokojné

Pojem „naši ľudia“ dosiahol po odvolávaní ministra Mikulca nový level. Mikulec, ktorý doslova ledva „preliezol“ do ďalšieho levelu hry ministrovania, sa postavil pred kameru ako víťaz a ďakoval všetkým, ktorí ho podporili. Za jeho chrbtom sa v stredu 16. júna ozýval radostný smiech jeho kolegov a veselé štebotanie. OĽaNO je so sebou spokojné.

Minister vnútra Mikulec má podporu len 72 koaličných poslancov. Vo funkcii, žiaľ, aj tak ostáva
16 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová