Remeta: Vyšetrovateľ zaistil na NAKA spis exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského
15 | 06 | 2021 I tasr

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) Trenčín zaistil v piatok večer (11. 6.) originál vyšetrovacieho spisu v tzv. živej trestnej veci, týkajúcej sa obvineného exriaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P.


Pre TASR to uviedol krajský prokurátor v Bratislave Rastislav Remeta. Originál spisu bol po vyhotovení kópie vrátený v pondelok (14. 6.) naspäť vyšetrovateľovi NAKA.

"Je potrebné uviesť, že ešte 11. júna približne o 18.00 h zaistil vyšetrovateľ ÚIS Západ na NAKA Prezídia Policajného zboru (PPZ) Trenčín v rámci prehliadky iných priestorov a pozemkov aj originál tretieho vyšetrovacieho spisu v tzv. živej trestnej veci týkajúcej sa obvineného Vladimíra P., keďže vyšetrovateľ NAKA PPZ Trenčín ho odmietol dobrovoľne vydať a nebolo ho možné ani odňať. Originál tohto vyšetrovacieho spisu v tzv. živej trestnej veci týkajúcej sa obvineného Vladimíra P. bol tiež 14. júna, po vyhotovení jeho overenej kópie, vyšetrovateľom ÚIS Západ, vrátený vyšetrovateľovi NAKA PPZ Trenčín," priblížil Remeta.

Judita Laššáková: Lipšic je poprepájaný s množstvom politikov. Nedá sa to ignorovať
"Lipšic je politicky exponovaná osoba. Bol ňou aj vtedy, keď sa hral na advokáta. Je tak intímne poprepájaný s množstvom politikov v najvyšších ústavných funkciách, že sa to jednoducho nedá ignorovať. Z tohto pohľadu sa dostal Úrad špeciálnej... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová


Ako ďalej uviedol, z dvoch originálov iných vyšetrovacích spisov v tzv. živých trestných veciach zaistených vo štvrtok (10. 6.) už predložil vyšetrovateľ ÚIS Západ v pondelok po vyhotovení jeho overenej kópie vyšetrovateľovi NAKA PPZ na vrátenie originál jedného vyšetrovacieho spisu v tzv. živej trestnej veci.

"Z originálu druhého vyšetrovacieho spisu v tzv. živej trestnej veci v súčasnosti ešte prebieha vyhotovovanie overenej kópie rozsiahleho vyšetrovacieho spisu (30 zväzkov). Preto, aby originál druhého vyšetrovacieho spisu v tzv. živej trestnej veci mohol byť vrátený vyšetrovateľovi NAKA PPZ v stredu (16. 6.). Teda do troch pracovných dní, ako bolo uvedené v informácii z piatka," vysvetlil ďalej pre TASR Remeta.

ÚIS zaistil počas štvrtkovej akcie v NAKA šesť spisov, dva z toho boli originály tzv. živých spisov. Vyšetrovací spis týkajúci sa trestnej veci obvineného bývalého riaditeľa SIS NAKA odmietla vydať. Remeta v piatok uviedol, že bude stanovený ďalší procesný postup na zabezpečenie tohto vyšetrovacieho spisu. Zo šiestich vyšetrovacích spisov boli štyri vydané dobrovoľne. Pritom dva spisy boli vo forme overenej kópie a dva spisy boli tiež overené kópie z archívu.

Matovič sa nezaprel! V parlamente opäť zavládli rekvizity a štiplavý odkaz Ficovi
Igor Matovič sa počas odvolávania ministra vnútra nezaprel! Bývalý premiér sa v minulosti vyžíval vo vizuálnych pomôckach na pôde národnej rade. A dnes sa vrátil k svojim tradičným spôsobom z opozičných čias. Robertovi Ficovi napísal v... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Diana Zaťková