Vyjadril sa tak v dôsledku obáv spôsobených zriedkavými prípadmi krvných zrazenín, ktoré sa vyskytli po očkovaní touto látkou, a zároveň v čase, keď už je dostupných aj veľa iných vakcín, píše portál 1pluska.sk.

Viacero členských krajín Európskej únie prestalo túto očkovaciu látku podávať mladším ľudom, pričom hornú vekovú hranicu stanovili zvyčajne na 50 až 65 rokov. Vakcínu tak podávali len starším ľuďom.

K takýmto opatreniam pristúpili po výskyte zriedkavých prípadov krvných zrazenín, aké boli zaznamenané hlavne u mladších ročníkov.

Južná Afrika vyhodí 2 milióny dávok vakcíny J&J, kvôli kontaminácii bolo zničených už 60 miliónov dávok
14 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


"V kontexte pandémie sme zastávali aj zastávame názor, že pomer rizika a prínosu (vakcíny od Astrazenecy) je priaznivý, a to pre všetky vekové kategórie," uviedol Cavaleri v rozhovore pre taliansky denník La Stampa.
Radšej iné vakcíny

Zároveň však dodal, že vzhľadom na klesajúci počet prípadov ochorenia COVID-19, ako aj skutočnosť, že mladším ľuďom hrozí v súvislosti s týmto ochorením riziko komplikácií, by sa im mali podávať radšej vakcíny založené na technológii mRNA, ako sú tie od spoločnosti Moderna či konzorcia Pfizer/BioNTech.

Na otázku, či by sa jednotlivé krajiny mali vyhýbať podávaniu vakcíny od Astrazenecy aj ľuďom starším ako 60 rokov, Cavaleri odpovedal: "Áno, a mnohé krajiny, ako napríklad Francúzsko či Nemecko, to zvažujú, keďže už je k dispozícii väčšie množstvo mRNA  vakcín."

Hrôza: Keď očkujeme ľudí mRNA vakcínami, nechtiac ich zaočkujeme toxínom, tvrdí docent Bridle
O vakcínach a ich zložení sa toho síce už popísalo dosť, doktor Peter Lipták ale vo svojom statuse zverejnil štúdiu vedcov, ktorý sa zamerali na mRNA vakcíny. Štúdia, akú robili oni zatiaľ ešte nikto neurobil. Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik