V Afganistane vybuchli dva autobusy. Zahynulo najmenej sedem ľudí (VIDEO)
13 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Výbuch náloží v afganskom Kábule zasiahli dva mini autobusy, potvrdili miestne úrady. Pri výbuchoch bolo zabitých najmenej sedem ľudí a ďalších šesť bolo zranených, informuje portál RT.


K výbuchom došlo v štvrtiach obývaných prevažne šiítskou menšinou Hazara. Šesť ľudí bolo zabitých pri prvom výbuchu, v dôsledku druhej explózie zomrela ďalšia osoba, uviedol pre miestne médiá hovorca afganského ministerstva vnútra Tárik Árián. Výbuchy zranili celkovo šesť ľudí, dodal hovorca kábulskej polície Basir Mujahid.

Na internete sa objavili zábery, ako je jeden z autobusov úplne pohltený plameňmi a je obklopený troskami. Zatiaľ nie je jasné, či vozidlo narazilo na bombu na ceste alebo či sa výbušné zariadenie nachádzalo vo vozidle.



K útokom sa neprihlásila žiadna militantná skupina. Začiatkom tohto mesiaca sa na kábulskú menšinu Hazara uskutočnili podobné útoky. Zahynulo pri nich 12 ľudí.

V máji zomrelo asi 80 ľudí, predovšetkým žiakov, po podobných útokoch na školy. K hrozivému incidentu sa neprihlásila žiadna militantná skupina. Taliban, hlavný protivník afganskej vlády, dôrazne popiera účasť na čine a útok na deti odsudzuje.

V tom čase Taliban ukazoval prstom na teroristov z Islamského štátu (IS, predtým ISIS), známych svojimi nekompromisnými názormi a osobitnou nenávisťou k šiítským moslimom.

Chasbulatov: Jeľcina sprevádzalo niekoľko „stoviek“ agentov CIA, ktorí ho inštruovali ako riadiť Rusko
Prvého ruského prezidenta Borisa Jeľcina sprevádzalo niekoľko „stoviek“ agentov CIA. Hovorili, čo má robiť počas pôsobenia vo funkcii. Tvrdí to Ruslan Chasbulatov, bývalý predseda ruského parlamentu, informuje portál RT. Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Lukáš Leca