Kariérny diplomat Korčok sa vyfarbil. Zúčastnil sa straníckeho snemu SaS a hrkútal si s Klusom
12 | 06 | 2021 I Aneta Leitmanová
Kariérny diplomat Ivan Korčok sa definitívne vyfarbil. Zúčastnil sa straníckeho snemu SaS a hrkútal si tam so svojím štátnym tajomníkom a členom SaS Martinom Klusom. Začal sa koniec nestraníckej diplomatickej služby?

O účasti Korčoka na sneme SaS informovala TASR. Klus sa počas snemu vyjadril, že uvažuje o diplomatickej kariére. Zároveň ubezpečil, že nejde o nič akútne. "Je to otvorená otázka. Aj podľa toho, ako sa bude ďalej vyvíjať politická atmosféra na Slovensku, sa rozhodnem, čo ďalej," vyhlásil.

Korčok mal Klusovi podľa agentúrnej správy na sneme SaS povedať, "nešpekuluj, tvoje miesto je v slovenskej politike". Klus na to reagoval slovami, že aj minister Korčok si asi myslí, že "na diplomatickú kariéru mám ešte chvíľu čas".

MUDr. Lipták varuje: Najviac ľudí, až 262 z milióna zaočkovaných, zomiera po vakcíne Moderna!
Aj na Slovensku prebieha vakcinácia proti COVID-19 pomalšie, ako by sa zdalo. Niet sa čomu čudovať, pretože Slováci strácajú vieru v niektoré vakcíny. A keďže si nemôžu vybrať, tak váhajú. Doktor Lipták vo svojom blogu ukazuje, ako na tom skutočne... Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


"Keďže sa venujem európskym záležitostiam, tak týmto smerom by som sa uberal," predsa len niečo naznačil o svojich diplomatických ambíciách Klus. Na ministerstve zahraničných vecí pôsobia desiatky skúsených diplomatov. Dlhoročnými skúsenosťami sa kvalifikovali na to, aby mohli pôsobiť v diplomatickej službe. Úsilie Klusa dostať sa na post veľvyslanca je živým príkladom princípu takzvaných našich ľudí. Iní musia pôsobiť v diplomacii aj dve desaťročia, aby si zaslúžili viesť zahraničnú misiu.

Takisto je vysoko neštandardné, že sa straníckych snemov zúčastňujú kariérny diplomati. Aj keď je v súčasnosti Korčok minister, stále je považovaný za diplomata. Účasťou na straníckom zhromaždení spochybňuje nestraníckosť slovenskej diplomatickej služby.

Blaha: Slušnoľudia, nezabúdajte, aj naša trpezlivosť má hranice. Matovičova zlomoc sa musí skončiť!
Minister vnútra Roman Mikulec neprežíva v ostatných dňoch práve pokojné obdobie. Útočnú kampaň, ktorú proti nemu spustili Robert Fico a jeho Smer, by ustál len málokto. A keďže on to zatiaľ zvláda, Ľuboš Blaha sa mu v statuse rozhodol ešte čosi... Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik