Inšpekcia koná účelovo: Znechutený Lipšic prirovnáva zásah v priestoroch NAKA k prípadu Kuciaka
11 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Veľké znepokojenie vyjadril špeciálny prokurátor Daniel Lipšic nad nedávnym zásahom inšpekcie. Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) pri ňom zhabala vyšetrovacie spisy, čím narušil priebeh stále živých vyšetrovaní. Podľa Lipšica účelovo, informuje Nový Čas.


Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) je podľa Lipšicových slov ochotný spolupracovať a domnieva sa, že rovnaký názor zastáva aj NAKA. Spôsob, akým inšpekcia zmarila mnohé vyšetrovania, bol teda nielen neprimeraný, ale aj účelový, domnieva sa.

"Je preto zarážajúce, aký procesný postup zvolil úrad inšpekčnej služby, keď zaistil celé originály vyšetrovacích spisov. Ide o závažný zásah do stále živých vyšetrovaní, kde aj aktuálne je dané podozrenie z mimoriadnej závažnej trestnej činnosti a voči rôznym záujmovým osobám.Aa to aj mimoriadne vysoko postaveným," zdôraznil ÚŠP.

"Matovičova skupinka" pod tlakom inšpekcie: Pár súčasných papalášov sa poriadne zapotí, tuší Šutaj Eštok
Inšpekcia ide po Matovičovej policajnej skupinke! Poslanec NR SR Matúš Šutaj Eštok to napísal na svojom facebookovom účte v súvislosti s tajnou správou Slovenskej informačnej služby (SIS). V nej sa majú nachádzať údaje o skupine ovplyvňujúcej... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Paralela s Kuciakom

Podľa Lipšica je marenie dôkazov, akého sa inšpekcia dopustila, prirodzeným až ľahko predvídateľným krokom. Domnieva sa totiž, že sa začínajú odkrývať najväčšie kauzy na najvyšších miestach polície, prokuratúry a v politike samotnej. "Ide o tlak oligarchov, politikov, ale aj samotných policajtov, ktorí nejakým spôsobom participovali na systéme našich ľudí. V tomto smere možno vidieť aj istú paralelu s tímom Kuciak, ktorý bol taktiež rozpustený predčasne," pokračoval s dôrazom na účelovosť postupu inšpekcie.

Úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra mal paradoxne konať v súvislosti s trestnou činnosťou policajných zložiek, ale po šiestich rokoch sa nestala ani len predmetom jeho záujmu.

"Hoci vo viacerých situáciách tak konať mohol a mal. Preto až vyšetrovatelia NAKA túto činnosť postupne odkrývajú a objasňujú, čo sa aj v súčasnosti deje, pričom pri tejto trestnej činnosti sa postupne odhaľuje aj iná (ďalšia), omnoho závažnejšia ekonomická trestná činnosť, ktorá mala poškodiť všetkých občanov SR," uzavrel ÚŠP.

Fico vytiahol na Mikulca jeho temnú minulosť: Má smolu, že ľudia sa nedajú skartovať ako dokumenty (VIDEO)
Po ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej sa novým terčom opozície stáva šéf rezortu spravodlivosti Roman Mikulec. Na tlačovej konferencii strany Smer-SD jej líder a expremiér Robert Fico vytiahol niekoľko tvrdení a údajných dôkazov o Mikulcovom... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Tibor Sipos