Spor v koalícii sa vyhrocuje! Mikulec a Pčolinský si idú po krku v priamom prenose
10 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Viaceré opozičné strany podali návrh na odvolanie minister vnútra Romana Mikulca. Ten mu bude čeliť budúci týždeň v parlamente. No prekvapujúce je, opozičný návrh už avizoval podporiť aj koaličný poslanec Peter Pčolinský zo Sme rodina. Ako vidieť, katastrofálne vzťahy medzi ministrom a poslancom sa vyhrocujú.



Nie je žiadnym tajomstvom Mikulec s Petrom Pčolinským sa majú riadne v zuboch.  Koaličný poslanec nielen, že avizoval podporu opozičnému návrhu na odvolanie ministra, teraz si Pčolinský dokonca dovolil prejaviť svoj názor priamo na účte ministra vnútra!



Mikulec sa v najnovšom statuse vyjadroval ku krokom Pčolinského, ktorý už otvorene v médiách povedal, že ho nepodporí, hoci sú z jednej koalície. Teraz to však dal najavo už úplne verejne, a to dokonca bez médií - priamo pod statusom ministra, píše portál topky.sk.

Vojna policajtov? Najprv zistenia SIS o krokoch vyšetrovateľov. Teraz kritika šéfa polície na postupy SIS
Všetko je zrejme ináč, ako si verejnosť doteraz myslela. Podľa informácií portálu HN takmer štyri mesiace disponujú najsilnejší ľudia v štáte informáciami o možnej manipulácii vyšetrovania niektorých prípadov. Najprv existovali zistenia SIS o... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Poviem ti to do očí

Rovno pod statusom ministra sa ozval totiž sám poslanec Peter Pčolinský, ktorý sa "teší" na utorok. "Veľmi rád ti to poviem aj do očí a hneď v utorok na schôdzi bude príležitosť. Určite sa chystám aj vystúpiť v rozprave," píše v komentári pod statusom Pčolinský. Mikulcovi ešte odkázal že sa "vidia v utorok".

Koaličný spor vrcholí! Pčolinský

Zdroj: FB/Peter Pčolinský

"To, že verejne hovorím, že Mikulec je neschopný minister, nie je zasahovanie do práce polície ale pomenovanie faktov," odpovedal na komentár pod ministrovým statusom poslanec.

Advokáti vyzývajú Žilinku aby zasiahol proti donucovacím praktikám OČTK, dôveru v Lipšica nemajú
Iniciatíva advokátov za právny štát (IAPŠ) verejne vyzýva generálneho prokurátora na okamžité prešetrenie podozrení z ovplyvňovania výpovedí kajúcnikov a upustenie od podobných postupov v praxi OČTK, píšu v ich zaslanej tlačovej... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič

Konflikt záujmov

Mikulec v statuse prezentoval svoj názor na postoj Pčolinského tiež úplne jednoznačne, pričom narážal na stále väzobne stíhaného exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského, poslancovho brata.

"Pán Pčolinský je predovšetkým v ťažkom konflikte záujmov a blízky vzťah s obvineným mu zjavne bráni zachovať si vo veci objektívnosť. Nemal by sa však v žiadnom prípade uchyľovať k ohováraniu a snahám o zasahovanie do vyšetrovania. Sú to praktiky, ktoré boli blízke predchádzajúcim vládam a my sme prišli s týmito praktikami skoncovať," komentoval Pčolinský.

Mikulec: Peter Pčolinský je v ťažkom konflikte záujmov
Poslanec Peter Pčolinský (Sme rodina) by sa nemal uchyľovať k ohováraniu a snahám o zasahovanie do vyšetrovania. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) to uviedol na sociálnej sieti v súvislosti s tým, že koaličný poslanec plánuje podporiť opozičný... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | tasr