Heráka nahradí obyčajný chlapec z Dechtíc s počtom hlasov 1058. Píše politológ Jozef Lenč
10 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Z parlamentu odchádza Ján Herák. Vymení - nahradí, ho obeť Krajčího štátnického gesta. Obyčajný chlapec z Dechtíc, Sebastián Kozarec." Píše Jozef Lenč. Z množstva problémov Slovenska ho najviac trápi vysoký počet odvrátiteľných úmrtí. Tvrdí, že ľudia nemôžu zomierať zbytočne na choroby, ktoré dokážeme vyliečiť iba preto, lebo sa tu kradne. V parlamente chcem zastupovať ďalšiu generáciu. A slúžiť chorým a chudobným.


Politológ Jozefa Lenč na sociálnej sieti doslova rozpitval kandidátov z hnutia OĽaNO. Jedným z nich je Vojtech Tóth, ktorý odchádza z NR SR kvôli demisii ministra ministerstva pôdohospodárstva Mičovského. Druhým je Sebastián Kozarec, ktorý prichádza do NR SR z dôvodu Herákovho odchodu.
Vojtech Tóth,  je smutný obyčajný človek

"Vojtech Tóth, je smutný obyčajný človek, ktorý doplatil na politické gesto Jána Mičovského. Odchádzam - neodchádzam", píše Jozef Lenč. Podľa neho sa Mičovského ministerskej tlačovke, kde oznámil, že demisiu berie späť najviac tešil práve poslanec Tóth. "Nuž, ale Vojtech mieni, Eduard mení," hodnotí Jozef Lenč.

Brusel žaluje Slovensko: Nevrátili sme peniaze za zrušené cesty počas pandémie
Európska komisia (EK) sa rozhodla zažalovať Slovensko na Súdnom dvore EÚ kvôli nevracaniu peňazí za zrušené cesty počas pandémie koronavírusu. Komisia to oznámila v stredu v rámci svojho pravidelného balíčka rozhodnutí o porušení právnych predpisov... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Obyčajný človek, ktorý chcel zachrániť svet

"Poslanec Tóth za celý rok v NR SR vystúpil s tromi faktickými poznámkami, trikrát ako spoločný spravodajca a položil dve otázky ministrom vlády. Mičovskému a Sulíkovi. V kolektíve obyčajných ľudí predložil štyri legislatívne návrhy. Medzi nich patrí aj kontroverzná novela o štátnej službe. Tá prišla do NR SR 28. mája 2021, ako návrh skupiny poslancov Jožo Pročko a kolektív," vysvetľuje politológ.

Vojtech Tóth v posledných komunálnych voľbách získal 1969 hlasov.
Sebastián Kozarec s počtom hlasov 1058 prichádza

V parlamente nahradí poslanca Jána Heráka. O zákonoch sa podľa neho rozhoduje nie podľa kvality a prínosu pre občanov, ale podľa pokynov od straníckych centrál a ľudí v ich pozadí.

Igor Cibula: Koalíciu spája iba „tenká pavučina“ nie vždy blízkych záujmov. Vydrží do konca?
Chaotický spôsob vládnutia predchádzajúcej Matovičovej a súčasnej Hegerovej exekutívy - ako aj permanentné nezhody medzi koaličnými partnermi - vyvolávajú u niektorých analytikov otázniky, či vývoj na Slovensku nespeje k predčasným parlamentným... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Prevzatý článok/Ivan Brožík