Fico vytiahol na Mikulca jeho temnú minulosť: Má smolu, že ľudia sa nedajú skartovať ako dokumenty (VIDEO)
10 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Po ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej sa novým terčom opozície stáva šéf rezortu spravodlivosti Roman Mikulec. Na tlačovej konferencii strany Smer-SD jej líder a expremiér Robert Fico vytiahol niekoľko tvrdení a údajných dôkazov o Mikulcovom zneužívaní právomoci, píše Pluska.


Návrh na odvolanie Romana Mikulca z pozície ministra vnútra podala opozícia v súvislosti s tajnou správou Slovenskej informačnej služby (SIS). Podľa nej existuje istá skupina v rámci rezortu vnútra, ktorá manipuluje, ovplyvňuje a zámerne riadi výpovede svedkov posledných najväčších káuz Slovenska.

Tentokrát najdlhšie vládnuca strana v histórii SR zvolala tlačovú konferenciu, aby v nej odkryla rôzne praktiky obohacovania sa práve ministrom Mikulcom. Mimoriadna schôdza NR k jeho odvolávaniu je na programe budúci týždeň utorok (15.6.).



Lučanský chcel hovoriť, ale žiaľ sa k tomu nedostal

"Mikulec má smolu, že ľudia sa nedajú skartovať ako dokumenty." Týmito slovami zverejnil Smer záznam z tlačovky na platformy a sociálne siete. „Ministrom je človek, ktorý keď zistil, že bývalí policajní funkcionári začínajú hovoriť o pomeroch v polícii, tak dopadli veľmi zle. Gašpar podal trestné oznámenie a dopadol zle. Lučanský chcel hovoriť, ale žiaľ sa k tomu z tragických dôvodov nedostal,“ skonštatoval Fico s tým, že vymenovával i ďalších obvinených vrátane Pčolinského, Kaľavského či Zuriana.

Podľa expremiéra mal Mikulec v minulosti ako riaditeľ kancelárie vojenského spravodajstva zneužívať svoju právomoc a dohadzovať si miliónové kšefty s otcom a neskôr, z inej pozície aj s bratom.

V roku 2012 dala vtedajšia premiérka Iveta Radičová rozkaz Mikulcovi, aby istý, dodnes tajuplný dokument o nezákonnom nakladaní s majetkom doručil vtedajšiemu ministrovi vnútra, ktorým bol dnešný špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. „Mikulec to neurobil. 1. marca 2012 Mikulec nariadil skartáciu dokumentu,“ šokoval Fico na smeráckej tlačovke.

Valášek o hlasovaní za odvolanie Mikulca: Koaličné hádky sú pre Fica záchranou a darom z nebies
Poslanec NR SR Tomáš Valášek stráca dôveru vo vládu, a nie prvý krát. Na svojom facebookovom účte zverejnil príspevok, v ktorom prezradil, že za odvolanie šéfa rezortu vnútra Romana Mikulca nezahlasuje. Dôvod? Chce, aby Ficovi kumpáni ostali vo... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Tibor Sipos