Chmelár: Migračná kríza v Európe? Riešením nie je pustiť ich sem, ale okamžite zastaviť vojny, dodávky zbraní...
10 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Dlhodobo presadzujem, že riešením nie je pustiť ich sem, ale okamžite zastaviť vojny na Blízkom východe a v severnej Afrike. Ihneď zastaviť dodávky zbraní do týchto oblastí. Urýchlene investovať do sociálnej, ekonomickej a environmentálnej stability blízkeho zahraničia. Tak, aby sa tieto krajiny stali dobrým miestom pre život a ľudia odtiaľ nemuseli utekať. Na úrovni NATO presadiť, aby sa za investície do bezpečnosti nepovažoval len nákup zbraní, ale aj ekonomická pomoc nestabilným štátom." Citát: Eduard Chmelár.


"Neriešiť dôsledky, ale príčiny. S chladnou hlavou a jasným cieľom," píše Eduard Chmelár na sociálnej sieti, kde sa vo svojom príspevku venoval migračnej kríze v Európe.

"Veľmi rád som sa zúčastnil na ankete o riešení migračnej krízy v Európe. Moje stanovisko je jednoznačné: Poskytnúť útočisko človeku v núdzi patrí ku koreňom našej civilizačnej morálky. Keď však čelíte náporu davov, nemusíte meniť morálku, ale jej stratégiu," vysvetľuje.

Anarchia, rozklad, "našizmus", strata kontroly - experti hovoria o situácii v bezpečnostných zložkách
Ide o rozklad bezpečnostných zložiek štátu v priamom prenose? Stratil premiér Heger nad nimi kontrolu? Nevnímajú spolu s prezidentkou stupeň spoločenskej závažnosti a riziká súčasného stavu pre spoločnosť a demokraciu v nej? Sme svedkami... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Ivan Brožík

Nedávame ani pätinu z toho, čo by sme mali

Na úrovni NATO je podľa Chmelára dôležité presadiť, aby sa za investície do bezpečnosti nepovažoval len nákup zbraní, ale aj ekonomická pomoc nestabilným štátom. Tým skôr, že máme záväzky nielen na úrovni Severoatlantickej aliancie, ale aj OSN.

"Zaviazali sme sa prispievať na rozvojovú pomoc čiastkou 0,7 % HDP. Nedávame ani len pätinu z toho," upozorňuje v závere príspevku.

Chmelár: Choré uvažovanie a zvrátená filozofia. Na čele NATO stojí čistý psychopat!
"Človek nemusí byť rusofil, aby pochopil, že toto je choré uvažovanie a zvrátená filozofia. Európa by sa mala zamyslieť nad tým, prečo má čoraz viac nepriateľov vo svete. Prečo nás Spojené štáty sťahujú do špirály nekonečných vojen a pretekov v... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová