Blaha: "Vláda vyhodila milióny do kanála, sabotovala Sputnik, a teraz chce robiť pokusy na deťoch!"
10 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Vláda by mala okamžite odstúpiť, vyzýva poslanec parlamentu za stranu Smer-SD Ľuboš Blaha na sociálnej sieti. "Vyhodili milióny do kanála a nechali sabotovať ruskú vakcínu, len aby sa zapáčili Američanom a ich konkurenčnej vakcíne. Perfektné! A aby toho nebolo dosť, robia z detí pokusné králiky!"




Podľa Blahu, keď sa začínalo s očkovaním, tak všetci vykrikovali, že jedine dobrovoľne. A božechráň - deti. Odrazu očkovaní dostávajú tisíce výhod a otvorene sa hovorí o diskriminácii nezaočkovaných.


Prečo nerobiť pokusy na deťoch?

Podľa poslanca zrazu nevadí ani očkovanie detí. Pripomína, že s vakcínami proti Covidu to je iné ako s detskými chorobami. Na Covid očkujeme experimentálne, sme vo fáze testovania a stále nevieme, aké vedľajšie účinky môže mať vakcína z dlhodobého hľadiska.






"Ale prečo nerobiť pokusy na deťoch? Dnes dobrovoľne, zajtra budeme neočkované detí trestať. Napríklad sa nedostanú k ústavnému právu na vzdelanie," opozorňuje Blaha.


Virologička Zelená: Očkovanie ľudí po prekonaní Covid-19 je nezmyselné. S očkovaním detí by som bola veľmi opatrná!
Hana Zelená je uznávaná česká virologička. V príspevku, ktorý prináša portál 40Plus prináša názor na očkovanie tých, ktorí Covid19 prekonali a majú imunitu. Tvrdí, že očkovanie pre nich nemá žiadny zmysel a zbytočne sa vystavujú riziku nežiadúcich... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová









"Veď čo môže byť krajšie ako keď vaše deti môžu byť pokusným králikom, aby utešene rástli zisky Pfizeru. Vyše 30 miliárd za dva roky - pcha, čo tam po rizikách pri deťoch? Však keď sa rúbe les, lietajú triesky," dodal smerák.



Ruskú vakcínu sme vyhodili do smetí

Ale keď ide o seniorov a ruskú vakcínu, rozmýšľa Blaha, tam treba do poslednej chvíle strečkovať. "Keď sem Sputnik prišiel, vláda sa tvárila, že všetko je alright, nie sú proti, len treba to a to. A tak sme to rvali tri mesiace do hlodavcov. Baťová si vymýšľala nezmysly. Médiá hejtovali Rusko. Sputnik sa zakazoval seniorom," rozohnil sa poslanec.


Spor v koalícii sa vyhrocuje! Mikulec a Pčolinský si idú po krku v priamom prenose
Viaceré opozičné strany podali návrh na odvolanie minister vnútra Romana Mikulca. Ten mu bude čeliť budúci týždeň v parlamente. No prekvapujúce je, opozičný návrh už avizoval podporiť aj koaličný poslanec Peter Pčolinský zo Sme rodina. Ako vidieť,... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Diana Zaťková





Podľa Blahu vláda tak dlho oddiaľovala použitie Sputniku V, že im to jednoducho nevyšlo. Už sa to nedá stihnúť. Sputnik expiruje - kvôli tomu, ako ho sabotovali. Deň po dni, vždy nové prekážky.




"Už len za toto by mala vláda okamžite odstúpiť - vyhodili milióny do kanála a nechali sabotovať ruskú vakcínu, len aby sa zapáčili Američanom a ich konkurenčnej vakcíne. Perfektné," zakončil poslanec.


Lekári: Povinná vakcinácia detí nie je vhodná, bol by to problém
Na očkovanie proti koronavírusu sa môžu od pondelka hlásiť aj deti od 12 rokov. Pokiaľ časť odborníkov hovorí, že očkovanie mladších ročníkov má význam, sú tu aj takí, ktorí s tým nesúhlasia. Lekári sa však zhodujú v jednom. V žiadnom prípade by... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Diana Zaťková