Očkovanie vakcínou Sputnik V nad 60 rokov povolia. "Nebolo to bez kopnutia," reaguje Čarnogurský
09 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský minulý týždeň očkovanie osôb nad 60 rokov Sputnikom komentoval slovami: Bez šance. K téme sa vyjadril aj minister financií Igor Matovič. V statuse apeloval na rezort, aby očkovanie starších povolil. Odôvodňoval to tým, že je oň veľký záujem práve u osôb nad 60 rokov. Názor má aj Ján Čarnogurský. Tvrdí, že Sputnik povolili, ale nie bez kopnutia.



Ruská strana mala doložiť potrebné dokumenty

“Ruská strana doložila potrebné dokumenty, a tak sa záujemcovia o vakcínu starší ako 60 rokov budú môcť v priebehu najbližších dní už hlásiť do čakárne prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk,” vyjadrenie hovorkyne MZ SR Zuzana Eliášovej prináša Interezz.


Minister zdravotníctva dal súhlas na použitie vakcíny na Slovensku, ale nie bez kopnutia

"Tých 18 rokov sedí, ale horné ohraničenie do 60 rokov nesedí," vysvetľuje Ján Čarnogurský.  Na internete je vystavená oficiálna inštrukcia ruského ministerstva zdravotníctva o použití Sputniku V. Sú na nej všetky možné pokyny pre použitie Sputniku. Vek pre použitie je ohraničený len zdola dovŕšením 18 rokov. Inštrukcia ohraničenie zhora neobsahuje, čiže ohraničenie neexistuje. Inštrukcia má dátum 28. decembra 2020. Odvtedy je inštrukcia vystavená na internete," píše.

Cigániková o Sputniku: Potrebujeme vidieť dôkaz, že to pre staršie ročníky funguje a že je to bezpečné
Slováci sa už konečne môžu začať očkovať ruskou vakcínou Sputnik V. Môžu, lenže zatiaľ sa ich veľa neprihlásilo. Najmä opozícia to vníma ako škandál. Inak to v statuse na sociálnej sieti vníma Janka Bittó Cigániková, šéfka zdravotníckeho výboru NR... Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik




Mali by mať aspoň takú kvalifikáciu, že vedia prečítať a stiahnuť materiály z internetu

Materiály ku Sputniku V stačilo podľa Čarnogurského prečítať z internetu. Alebo stačilo zavolať na ministerstvo do Moskvy. V texte, ktorý zverejnil Čarnogurský sú aj inštrukcie v ruštine, ktoré sa nachádzajú na internete.


Vidíte ako Západ bojuje proti Rusku

Čarnogurský pripomína, že Európska lieková agentúra EMA má prihlášku na registráciu Sputnika, ale doteraz nerozhodla. "O AstraZenece rozhodla rýchlo. Teraz viaceré štáty vydali zákaz jej podávania. O Pfizeri tiež rozhodla rýchlo. A v Izraeli teraz publikujú dramatické správy o viacnásobne vyššom percente nepriaznivých vedľajších účinkov," píše."
Na Slovensku šéfka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzana Baťová nekvalifikovane vyhlásila, že Sputnik vo svete spája len meno. Ide pritom o rôzne vakcíny," píše Čarnogurský.
 

"Asi preto, aby sa priaznivý článok o Sputniku v Lancete nemohol používať ako argument. Pokračoval minister zdravotníctva Lengvarský. Keby som o niektorých členoch slovenskej vlády nemal vysokú mienku, napísal by som, že slovenská vláda musí pôsobiť najmä v Rusku ako spolok...," dodáva na záver.

Človek na Slovensku musí nadobudnúť pocit, že sa z krajiny stal areál u Pinela, píše Ľubomír Lintner
Podal demisiu, vzal späť demisiu. Sputnik V do 60 rokov, o deň neskôr už aj nad 60 rokov. Reforma daní a odvodov pripravená, ale nikto o nej nič nevie. Prečo ešte fungujú MOM? Pýta sa ten, kto ich zriadil. Hodinky za 40 000 eur? Veď to je iba... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová