Herákov problém rastie. Polícia okrem nového obvinenia prešetruje aj údajné staršie zneužívanie. Poslanec to odmieta
09 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Poslanec parlamentu Ján Herák už istý čas čelí obvineniu zo zneužívania maloletej osoby. No podľa TV Markíza sa objavili aj celkom nové informácie. Polícia mala znovu otvoriť aj starší prípad z roku 2018.



Herák sa bráni

“Je to blud. Je to neopodstatnené. Je to výmysel. Riešim to intenzívne so svojou advokátkou,” reagoval hneď po medializácii prípadu. Ako neskôr uviedol v stanovisku, odmieta, že by sa stali veci, z ktorých bol obvinený.

“Tábory pre deti organizujem už 15 rokov. Často išlo o deti z detských domov, z neúplných rodín či z vylúčených komunít. Ja sám som vyrastal v detskom domove. Chápem, aké je to ťažké, vyrastať bez opory rodičov, bez lásky. Chápem preto, že niekedy majú deti potrebu si vymýšľať či zaujať,” vysvetľuje Herák.

Dodal, že plne spolupracuje s políciou a poskytne plnú súčinnosť, aby sa prípad vyšetril.

Pani Remišová, kde je to vaše „odhalené“ technické Watergate? Pýta sa Šutaj Eštok
Pred rokom „odhalila“ Veronika Remišová „IT sprisahanie“, keď objavila na vládnej sieti Govnet (ne)legálne umiestnené technické zariadenia tajnej služby. Podpredseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok jej v statuse túto udalosť pripomína aj s poriadne... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Už je z neho nezaradený poslanec

Hovorca hnutia OĽANO Matúš Bystriansky pred časom informoval, že mladý poslanec už nie je členom poslaneckého klubu OĽANO. Z klubu odišiel po medializovaní informácie o jeho obvinení zo zneužívania maloletej osoby.

“Poslanec NRSR Ján Herák od 28. 5. 2021 oficiálne nie je členom poslaneckého klubu OĽANO. Od tohto dátumu pôsobí v NR SR ako nezaradený poslanec,” uviedol Bystriansky.



Herák po medializovaní informácie o obvinení uviedol, že verí v dokázanie svojej neviny. Deklaroval pripravenosť poskytnúť maximálnu súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní a dôveru voči nim. Len nedávno informoval o pozastavení si členstva v klube do času, kým sa obvinenie nevyšetrí, píše portál interez.sk.

Chmelár: Choré uvažovanie a zvrátená filozofia. Na čele NATO stojí čistý psychopat!
"Človek nemusí byť rusofil, aby pochopil, že toto je choré uvažovanie a zvrátená filozofia. Európa by sa mala zamyslieť nad tým, prečo má čoraz viac nepriateľov vo svete. Prečo nás Spojené štáty sťahujú do špirály nekonečných vojen a pretekov v... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Na krku má väčší problém

Okrem obvinenia zo sexuálneho zneužívania 14-ročného dievčaťa sa objavili aj celkom nové informácie. Podľa TV Markíza Herák čelí aj ďalšiemu obvineniu.

Polícia mala otvoriť starší prípad z roku 2018, kedy poslanec čelil rovnakému problému. Mal zneužiť 16-ročné dievča. Dievčine vtedy nikto neveril, a tak prípad odišiel do zabudnutia. Neobvinili ho a stíhanie bolo zastavené. Teraz po udalostiach však opätovne vec prešetria.

V kauze vraždy Jána Kuciaka sa objavil nový dôkaz
09 | 06 | 2021 | Diana Zaťková