Zrada v koalícii: Poslanci Sme rodina sa prikláňajú k návrhu opozície na odvolanie ministra Mikulca
08 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Opozícia požaduje odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca z OĽaNO. Koaličné strany vrátane premiéra Eduarda Hegera síce za Mikulcom stoja, avšak v hnutí šéfa parlamentu Borisa Kollára to nie je celkom jednoznačné. V Sme rodina sa totiž búria hneď dvaja poslanci, informujú Topky.

Návrh opozície podporí predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský a poslankyňa hnutia Adriana Pčolinská. "Nepodporím ministra z toho dôvodu, že už dlhšie nepožíva moju dôveru vzhľadom na udalosti, ktoré sa dejú," vysvetlila.

Podobný názor zastáva aj spomínaný Pčolinský, ktorý kritizuje Mikulca za rozvrat v polícii. "Moju dôveru nemá, ja osobne budem hlasovať za odvolanie. V klube sú na to rôzne názory, poradíme sa, ale ja som rozhodnutý hlasovať za jeho odvolanie,“ uviedol.

Adriana Pčolinská je manželkou a Peter Pčolinský zase bratom väzobne stíhaného exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Ich postoj k Mikulcovi preto môže byť motivovaný osobnými dôvodmi.
Smer zvolá mimoriadnu schôdzu

Mimoriadnu schôdzu na vyslovenie nedôvery Mikulcovi plánuje iniciovať strana expremiér Roberta Fica Smer-SD. Fico to potvrdil na nedeľnej tlačovej konferencii. Dodal tiež, že by na schôdzi k odvolávaniu Mikulca mohol prečítať uniknutú správu SIS.

Novela zákona o kyberšikane je fašizmus a útok na slobodu, domnieva sa Smer
08 | 06 | 2021 | Tibor Sipos