Potriasol rukou a rýchlo udrel: Francúzsky prezident Macron dostal od muža v dave facku (VIDEO)
08 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Francúzsky prezident Emmanuel Macron v utorok na stretnutí s verejnosťou dostal od jedného z účastníkov facku. Macron prichádzal k davu za zábranami, podával si ruky s ľuďmi a jeden muž mu najprv priateľsky rukou potriasol. Potom ho však stisol a druhou rukou udrel do tváre.

Jeho ďalším pokusom o napadnutie hlavy štátu zabránila ochranka, informuje Aktuálně.cz.

Elyzejský palác potvrdil pravdivosť videa z incidentu, ktoré zverejnila stanica BFM TV. Prezident Macron minulý týždeň zahájil 6-týždňové domáce turné, pri ktorom si chce podľa Elyzejského paláca "siahnuť na tep" Francúzska, ktoré sa práve vynára z krízy spôsobenej pandémiou.



Ku konfliktu došlo v obci Tain-l'Hermitage pred strednou hotelovou školou, ktorú Macron navštívil. Hoci na videu situácia vyzerá ako zásah, spolupracovníci prezidenta podľa agentúry AFP trvajú na tom, že išlo len o "pokus o facku". Polícia zadržala v súvislosti s napadnutím dvoch mužov.

Francúzsky prezident sa v tieto dni snaží zapôsobiť na voličov pred nadchádzajúcimi komunálnymi voľbami a tiež pred súbojom o prezidentský úrad plánovaným na budúci rok, píšu francúzske médiá.

Macron: "S Ruskom treba zlepšiť vzťahy, sankcie proste nefungujú"
26 | 05 | 2021 | Diana Zaťková