Pellegrini: Ak ide o stoličku, v OĽaNO sú schopní tolerovať hocičo. Aj korupciu
08 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Šachy Jána Mičovského s demisiou pripomenuli situáciu spred niekoľkých mesiacov. Tentokrát sa však do ministerského kresla naspäť neposadí. V statuse sa k tomu vyjadril aj šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini.


Predstavitelia OĽaNO sa pred voľbami búchali do pŕs, že netolerujú žiadnu korupciu. Ako sa ukázalo, nie je to celkom tak. Peter Pellegrini v statuse poukazuje na to, že v prípade (ne)odstúpenia Jána Mičovského za korupčný škandál jeho nominantky na šéfku Slovenského pozemkového fondu to asi neplatí.
Minister Mičovský zo seba urobil nesvojprávnu a smiešnu figúrku

„Podávanie a následne sťahovanie demisií, ktoré táto vládna koalícia zaviedla, je absolútnym výsmechom štátu a jeho inštitúcií. Ján Mičovský i hnutie OĽaNO nás presviedčali, že jeho ohlasovaný odchod je ukážkovým prejavom politickej kultúry. A striktným odmietnutím korupcie, ktorej sa mala dopustiť ministrova nominantka v Slovenskom pozemkovom fonde,“ píše Pellegrini.

Uvádza, že stiahnutie demisie sa dá interpretovať jediným spôsobom. Ak ide o stoličku, sú nominanti OĽaNO schopní tolerovať hocičo. Aj korupciu, proti ktorej pred voľbami toľko sľubovali bojovať. „Minister Mičovský zo seba urobil nesvojprávnu a smiešnu figúrku a stal sa ďalším symbolom totálneho chaosu a cirkusu v podaní vládnej koalície. Ak sa raz niekto rozhodne, že voči sebe vyvodzuje politickú zodpovednosť a nechce už riadiť zverený rezort, nemá vo svojej funkcii čo hľadať,“ konštatuje jasne šéf Hlasu.


Mičovský sa chcel demisiou vyhnúť odvolávaniu v NR SR

Pellegrini a jeho strana preto vyzývajú premiéra Eduarda Hegera, aby Jána Mičovského bezodkladne z funkcie odvolal. „Je to jeho jediná možnosť ukázať, že aspoň on ako predseda vlády vníma boj proti korupcii do dôsledkov, a nie iba ako nekonečné frázy v televíznych reláciách. Minister Mičovský sa svojou demisiou iba vyhol odvolávaniu v parlamente, na ktoré už bol zozbieraný dostatok podpisov poslancov,“ informuje šéf Hlasu.

Dodáva, že ak premiér Jána Mičovského neodvolá, poslanci Hlasu okamžite opätovne spustia proces na vyslovenie nedôvery ministrovi v Národnej rade Slovenskej republiky. Ako sa včera napokon ukázalo, hlava Jána Mičovského predsa len padla.

Chmelár: Mičovský je ďalší z radu papalášov a jeho výhovorky dokresľujú jeho charakter
Ján Mičovský sa postaral o menší škandál s jeho (ne)odstúpením z funkcie. Zareagovali na to nielen viacerí politici z opozície, ale v statuse aj neúspešný prezidentský kandidát Eduard Chmelár. Mičkovský je podľa neho ďalší z radu... Čítať ďalej
07 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik