Kolíková odrazu chce diskutovať o súdnej mape. Drgonec jej neverí, ide jej vraj len o milióny
08 | 06 | 2021 I Peter Sulek
Kolíková sa "reformu súdnictva", ktorej súčasťou je aj takzvaná nová súdna mapa, pokúšala pretlačiť sebe vlastným spôsobom. Agresívne, bez diskusie a aj napriek nesúhlasu odbornej aj laickej verejnosti. Odrazu zmenila názor a pripúšťa diskusiu. Docent Ján Drgonec jej však neverí.

“Rozhodla som sa opäť stretnúť so sudcami jednotlivých súdov a rozprávať sa s nimi o ďalších plánoch s novou súdnou mapou,” vyhlásila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

Pripomeňme, že Kolíkovej súdnu mapu sudcovia vo veľkom kritizovali a považovali ju za politické rozhodnutie ministerky. “Pripúšťam aj možné zmeny, ak by znamenali vylepšenie návrhu,” uviedla Kolíková na sociálnej sieti.

Vojna o referendum. Kolíková ide proti vôli ľudí, Drgonec jej odkazuje, že sa iba bojí o svoje koryto
Ministerka Kolíková ide proti referendu o predčasných voľbách. Ústavný právnik Drgonec jej nič nedaroval a tvrdí, že referendum byť môže a že Kolíková sa bojí o svoje koryto. Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Drgonec jej neverí

“Ministerka Kolíková toľkokrát proklamovala ochotu diskutovať o niečom a keď došlo na skutok, tak ho nebolo. Neverím teda, že o tomto by vážne diskutovala. Pokiaľ ide o sudcov, ktorí s tým nesúhlasia, podľa môjho názoru majú pravdu. Tá reforma je jednoducho blbá,” vyhlásil Drgonec.

Podľa ústavného právnika súdna mapa nemá nič spoločné s reformou súdnictva. “Tu ide o odpredaj asi päťdesiatich súdnych budov a s tým nehnete, pretože to sú obrovské milióny, ktoré pani ministerku lákajú. Lákajú jej poradcov, proste lákajú všetkých ľudí, ktorí sú schopní nejakým spôsobom presadzovať svoje úmysly,” nedáva si Drgonec servítku pred ústa.

"Kolíková je absolútne nekompetentná, ani nevie čo kecá!" naložil ministerke bývalý ústavný sudca Drgonec
Len pred pár dňami obdržala prezidentka Čaputová takmer 600 tisíc podpisov občanov, ktorí sú za vyhlásenie referenda za predčasné voľby, no ministerka spravodlivosti ich zmietla zo stola. Kolíková tvrdí, že je v rozpore s naším právnym poriadkom.... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Nekompetentná a bezcharakterná

Drgonec nešetril kritikou súčasnej ministerky ani v nedávnej minulosti. Pustil sa do nej za jej vyhlásenia o referende o predčasných voľbách. Kolíková referendum nazvala neústavným, na čo jej odborník na ústavné právo odkázal, že jej ide len o koryto a že je absolútne nekompetentná.

Ministerku neskôr dokonca vyzval na odstúpenie s tvrdením, že je to osoba, ktorá sa z hľadiska odbornej pripravenosti nikdy nemala stať ministerkou. „Je to osoba s neštandardnou mierou drzosti a nesebakritickosti,“ zhodnotil jej charakter.

Drgonec: Kolíkova nie je odborne zdatná na post ministerky spravodlivosti. Je drzá a nesebakritická
Bývalý sudca ústavného súdu Ján Drgonec vyhlásil, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková nie je odborne zdatná na post, ktorý zastáva. Navyše je drzá a nesebakritická, informuje portál Parlamentné Listy. Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Lukáš Leca