V Žiline chceli poďakovať za boj proti covidu graffitami na stene. Niekto im tam dopísal: „Podvod“
07 | 06 | 2021 I Petra Demková

Matovičova sesternica, žilinská županka Jurinová dala namaľovať pri Žiline covidový mural. Vraj ako poďakovanie ľuďom v prvej línii. Niekto ho znehodnotil. Napísal k nemu slovo „podvod“. Denník SME aj Jurinová teraz prskajú. Čo však čakali?



Na portáli SME majú hlavu v smútku

„Len niekoľko dní vydržal pri frekventovanej ceste medzi Žilinou a Martinom nepoškodený nový mural s tematikou rúk. Žilinská župa dala graffiti vytvoriť ako prejav vďaky ľuďom z prvej línie,“ informuje denník SME. „Slovo ďakujeme, ktoré smerovalo k zdravotníkom, policajtom, vojakom či predavačom a vodičom autobusov niekto nahradil nápisom, ktorý odráža jeho presvedčenie, že covid je podvod,“ napísali ďalej.

Článok je podložený fotografiou. Na nej je spomínaný mural (nástenná maľba – graffiti). Na obrázku je vidieť spojené ruky a nápis „Ďakujeme“. Medzi nápis a ruky niekto dopísal veľkými písmenami slovo „PODVOD“.

Nositeľ Nobelovej ceny šokuje: Všetci covid očkovaní skôr či neskôr zomrú!
Uznávaný virológ Luc Montagnier dospel k záveru, že očkovaných proti koronavírusu čaká časom istá „náhla smrť“ spôsobená zlyhaním obranyschopnosti ich organizmu. Uviedol Naturalnews.com. Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič

Za projektom je žilinská županka, Matovičova sesternica

Projekt, ktorý sa volá príznačne Ruky, je prácou žilinskej župy. Žilinskú župu vedie Erika Jurinová, sesternica Igora Matoviča, ktorá „covidovú“ agendu, samozrejme, vehementne podporuje. Žilinská župa sa, ako informuje SME, vyjadrila, že Ruky sú „projekt, ktorý podporuje umelecké vyjadrenie mladých, prezentuje dobrovoľníctvo a nesie odkaz vďaky. Príbeh, v ktorom sa spája ruka žiadajúca pomoc s rukou pomoc dávajúcou.“

„Je to poďakovanie tým, ktorí mnoho dali, aby sme prešli náročným obdobím. Vizuálne znázornenie maľby nám má pripomínať situácie, v ktorých každý jeden z nás niekedy pomoc potrebuje a niekedy je jeho pomoc pre druhých viac než potrebná," vysvetlila Jurinová pre portál SME. Projekt vznikal niekoľko týždňov a stojí za ním Sekcia pre mládež Žilinského samosprávneho kraja spoločne s umelcami zo Street Art Academy.
Covid má najväčší marketing všetkých čias

Marketing, aký sa dostáva jednej chorobe, nemá obdoby. Niektorí pri propagácii covidu jednoducho nemajú mieru. Žilinská župa sa očividne snažila priblížiť sa mladým a využila prostriedky, ktoré mladú generáciu oslovujú. Takéto riešenia však nemusia vždy byť šťastné. Autori násilných marketingových akcií by sa nemali čudovať, ak ich počínanie niekto odhalí a jasne pomenuje.

A na záver už len malý postreh. Na maľbu ako poďakovanie sa vám ľudia z prvej línie môžu zvysoka... veď vy viete, čo. Radšej im ich prácu pekne a poctivo finančne ohodnoťte.

Najsledovanejšia americká televízia odhalila spiknutie v pozadí pandémie COVID-19 (VIDEO)
06 | 06 | 2021 | Peter Sulek