Prokurátor ÚŠP obžaloval poslanca, ktorý chcel svoj hlas predať za 20 000. "Cítim sa byť nevinný," tvrdí
07 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Obžalovaný poslanec mesta Prešov Rudolf Dupkala pýtal za svoj hlas úplatok vo výške 20 000 eur. Korupcie sa mal dopustiť v súvislosti s 600-tisícovou dotáciou na výstavbu hokejovej haly, informuje Nový Čas.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu na krajského a mestského poslanca Dupkalu. Jeho prípad polícia uzavrela v roku 2020, k obžalobe však došlo tento rok. „Nemám čo zmeniť, to isté, čo som k tomu povedal, poviem aj teraz,“ uviedol pre Korzár. Podľa NAKA sa skutok týkal výstavby ľadovej hokejovej haly v Prešove.

"Rudolf D. mal ako poslanec Mestského zastupiteľstva v Prešove v roku 2018 žiadať finančný úplatok vo výške 20 000 eur. Úplatok žiadal za to, že na rokovaní mestského zastupiteľstva, na ktorom sa mal schvaľovať finančný príspevok vo výške 600 000 eur na výstavbu ďalšej ľadovej hokejovej haly, bude hlasovať za návrh riešenia predložený žiadateľom – investorom plánovanej výstavby hokejovej haly, podľa ktorého sa mal schváliť finančný príspevok vo výške dvakrát po 300 000 eur v prospech žiadateľa – investora," uviedla hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

"Poď, nech ťa rozbijem na šrot!" aj "Polocigoš, smrďoš," znelo na zasadnutí zastupiteľstva v Prešove
Vulgarizmy, obvinenia a rasizmus! Asi len ťažko opísať inými slovami februárové zasadnutie mestkého zastupiteľstva v Prešove, ktoré sa odohralo prostredníctvom videokonferencie. Okrem toho padali aj obvinenia poslancov z konzumácie alkoholu počas... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Timotej Dudka

"Cítim sa byť nevinný"

Dupkala mal úplatok pýtať za priaznivé schvaľovanie od podnikateľa z Prešova Jána Kentoša. Práve on totiž prevádzkuje spomínanú hokejovú halu, ktorá sa nachádza na sídlisku Sekčov.


„Od prvej chvíle spolupracujem so všetkými orgánmi činnými v trestnom konaní. Neutekám, neskrývam sa, chcem, aby sa to riadne prešetrilo a vyriešilo. Cítim sa byť nevinný a nežiadam o nič iné, len o rešpektovanie prezumpcie neviny,“ uviedol pre spomenutý portál Dupkala.

Mikulec Krajniakovi: Ak sa trestnej činnosti dopúšťajú policajti, zákon musí platiť rovnako aj pre nich
Spor vo vládnej koalícii sa opäť rozhorel. Jeho hlavnými aktérmi sú tentokrát ministri Milan Krajniak a Roman Mikulec. Dôvod je celkom prozaický. Vojna v policajných zložkách, ktoré patria pod správu ministra Mikulca. Čítať ďalej
07 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik