Pred rokom konšpirácia, dnes fakt? Senátor obviňuje Facebook, že na pokyn vlády cenzuroval správy o Covid-19
07 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Americký senátor Ted Cruz obvinil Facebook z pôsobenia ako „štátnej agentúry“ počas pandémie Covid-19 v prospech vládnych a zdravotníckych pracovníkov, ako je Anthony Fauci. Uviedol, že toto správanie by malo mať právne dôsledky, informuje portál RT.



Facebook skáče, ako vláda píska

Cruz použil nedávny obrat Facebooku ako dôkaz toho, že spoločnosť koná v „mene vlády“. FB ešte pred rokom mazal príspevky, ktoré tvrdili, že Covid-19 bol vyrobený človekom. No dnes to už neplatí, práve naopak.


"Tieto najnovšie objavy majú skutočné dôsledky, pretože teraz je jasné, že Facebook bol v prevádzke na priamy pokyn a v prospech federálnej vlády a pôsobí ako vládna cenzúra s využitím svojho monopolného postavenia," povedal senátor.




Skutočnosť, že Facebook berie podnety od vlády a úradníkov ako Fauci, povedal Cruz, znamená, že sa pravdepodobne nebudú môcť schovať za svoju obvyklú ochranu „súkromnej spoločnosti“, pretože konajú ako „štátna agentúra“.

Buffett a Gates budujú jadrovú elektráreň v uhoľnom štáte
Bill Gates a Warren Buffett si za miesto nového druhu jadrového reaktora vybrali americký štát produkujúci uhlie. Ako zdroj energie bude používať sodík, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


"Keď hovoria: Mali by sme to cenzurovať? A Fauci hovorí: Áno. A cenzurujú to za federálnu vládu. A potom magicky, keď vláda zmení názor a povie: Ach, všetky tie skutočnosti, ktoré tam boli pred rokom, teraz o nich máte dovolené hovoriť. Prestanú to cenzurovať prepnutím vypínača,“ uviedol Cruz a dodal, že platforma by mala čeliť „veľmi vážnej právnej zodpovednosti“.
Pred rokom konšpiračná teória, dnes fakt?

Facebook vo februári oznámil, že práve policajné príspevky naznačujú, že Covid-19 má pôvod v laboratóriu, čo sa predtým považovalo za konšpiračnú teóriu. Spoločnosť tento mesiac oznámila, že mení smernicu po „konzultácii s odborníkmi na verejné zdravie“.

Cruz tvrdí, že iba vládni úradníci zaujali miernejší postoj k teóriám, že vírus vznikol pri laboratórnej nehode vo Wuhane, čo prinútilo giganta sociálnych médií zmeniť politiku.

Anonymous Muskovi: "Narodil si sa v ukradnutom bohatstve juhoafrickej smaragdovej bane na apartheid, a teraz likviduješ ľuďom ich sny. Očakávaj našu zlobu!"
Skupina, ktorá tvrdí, že je súčasťou hnutia Anonymous, zavelila do vojny s Elonom Muskom. Okrem iných údajných hriechov obvinila zakladateľa Tesly, že manipuloval s kryptomenami. Anonymous naznačil, že sa má pripraviť na virtuálnu bitku, informuje... Čítať ďalej
07 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

FB by mal čeliť právnym krokom

Senátor z Texasu tvrdí, že zjavný obrat Facebooku by mal čeliť právnym krokom zo strany predtým cenzurovaných používateľov.

"Ak ste vyšli a zverejnili fakty, ktoré viedli pred rokom k veľmi vysokej pravdepodobnosti, že vírus unikol z čínskeho vládneho laboratória v čínskom Wuhane, ak ste to zverejnili pred rokom a oni to stiahli, myslím, že existuje veľmi dobrý argument, ktorý vedie k žalobe proti Facebooku,“ uzavrel Cruz.

Dáni toho majú už dosť! Azylové centrá pre migrantov začnú stavať v zahraničí
Väčšina politikov v dánskom parlamente hlasovala za návrh, ktorý by umožnil spracovanie žiadostí o azyl v zámorských krajinách. Dáni chcú vytvoriť azylové prijímacie centrá v zahraničí, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
06 | 06 | 2021 | Diana Zaťková