Mikulec Krajniakovi: Ak sa trestnej činnosti dopúšťajú policajti, zákon musí platiť rovnako aj pre nich
07 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Spor vo vládnej koalícii sa opäť rozhorel. Jeho hlavnými aktérmi sú tentokrát ministri Milan Krajniak a Roman Mikulec. Dôvod je celkom prozaický. Vojna v policajných zložkách, ktoré patria pod správu ministra Mikulca.


Iskra sporu preskočila v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo, keď dostal minister práce Krajniak od moderátora viac ako citlivú otázku. Ako informuje portál topky.sk, Krajniak obvinil kolegu z vlády Mikulca z toho, že netuší, čo sa to v jeho rezorte deje.
Krajniak: Mikulec netuší

„Minister vnútra Roman Mikulec sa stráca v tom, čo sa mu v rezorte deje. Nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne, tak dobrý minister vnútra nekoná,“ Krajniak. Odpovedal tak na otázku, či je Mikulec dobrým ministrom vnútra.
Mikulec: Nerozumiem Krajniakovi

Deň sa stretol s dňom a Mikulec sa rozhodol na Krajniakove slová zareagovať. „Bohužiaľ, skutočne nerozumiem vyjadreniam pána ministra, podľa ktorého nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne. Súčasná vláda deklarovala, že bude pracovať čestne a že spravodlivosť, rovnako ako zákony platia pre všetkých rovnako. V prípade, ak sa trestnej činnosti dopúšťajú príslušníci Policajného zboru, platí to, samozrejme, aj pre nich,“ odpovedal šéf rezortu vnútra na kritické Krajniakove vyjadrenie.

„Verím, že nechceme existovať v spoločnosti, kde si budeme zakrývať oči pred páchaním trestnej činnosti bezpečnostnými zložkami len preto, že podľa pána Krajniaka tak dobrý minister vnútra nekoná. Roky sme sa prizerali politickým objednávkam. Vyšetrovatelia museli v prvom rade poznať odpoveď na otázku, či je vôľa vyšetrovať nejaký skutok alebo trestný čin. Pevne verím, že v rámci koalície máme zhodný názor na to, že nikto z nás nechce, aby sa takéto časy vrátili. Orgány činné v trestnom konaní konajú nezávisle. Verím, že všetci vnímame aj systém kontrolných mechanizmov, v ktorom majú posledné slovo vždy naše súdy,“ pridal Roman Mikulec.

Krajniak sa obul do Mikulca v priamom prenose: "Takto dobrý minister nekoná!"
V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo sa minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) obul do minister vnútra Romana Mikulca (OĽANO), hoci ten v programe prítomný nebol. Čítať ďalej
06 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Mikulec sa chce rozprávať s Krajniakom za účasti Hegera

Prirodzene, šéf rezortu vnútra si chce celú vec vyjasniť s kolegom aj z očí do očí. „Požiadam predsedu vlády o stretnutie aj za účasti ministra práce. Vždy som bol ministrovi Krajniakovi, rovnako ako všetkým členom vlády k dispozícii, ak by mali záujem sa na mňa v prípade akýchkoľvek nejasností obrátiť,“ povedal Mikulec.

Podľa Krajniaka sa objavujú prípady, keď sa opäť hovorí o tých správnych a nesprávnych svedkoch. „Nemôže to byť tak, že si zase budú v orgánoch činných v trestnom konaní rozhodovať, ktorý svedok je dobrý, ktorý je zlý. Keď na to pán Pčolinský upozornil, už je vo väzbe. Keď pán Kalavský, šéf operatívcov NAKA, údajne vypovedal o týchto skutočnostiach, už na neho šiel návrh do väzby. Keď to inšpekcia vyšetruje, teraz zoberú pána Szabóa,“ skonštatoval Krajniak, podľa ktorého sa tieto veci nemajú zametať pod koberec. „Chceme, aby sa vyšetrili,“ povedal Krajniak.

Je Krajniak bezcitný sociálny netvor? Slováci pôjdu do dôchodku neskôr. Pred smrťou!?
Aj Kaník by mu mohol závidieť. Zdá sa, že sociálny netvor z éry Dzurindovej privatizácie štátneho majetku a antisociálnych reforiem, Ľudo Kaník, má svojho nástupcu. Križiaka Milana Krajniaka. Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Peter Sulek