Heriban blúzni: Vláde držím palce, lepšia možnosť neexistuje. Pumpa o Lučanskom bola v poriadku
07 | 06 | 2021 I Peter Sulek
Herec notoricky známy z prízemného seriálu Horná Dolná a z kontroverznej Pumpy, Daniel Heriban bol hosťom portálu Aktuality.sk v relácii Mareka Vagoviča, najväčšieho ficobijca na Slovensku.

V relácii sa dotkli politickej situácie na Slovensku. Vrátili sa aj k epizóde Pumpy o úmrtí generála Milana Lučanského, v ktorej bezcitne vystupovala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. A spomenuli aj Heribanov príspevok na sociálnej sieti o protivládnych protestoch zo 17. novembra 2020.
Palce drží najmä Kolíkovej

Heriban sa nechal počuť, že tejto vláde drží palce, predchádzajúcim kabinetom ich nedržal. Tvrdí, že lepšia možnosť dnes neexistuje. Nepriamo vyjadril podporu ministerke Kolíkovej, keď povedal, že tejto vláde drží palce najmä v boji za súdnictvo a spravodlivosť.

Spomenul, že po epizóde Pumpy práve s ministerkou Kolíkovou mu prišlo veľa negatívnych správ. "Boli tam hrozné veci, z čoho mi bolo dosť zle," povedal. Nemyslí si však, že v epizóde o Lučanskom s Kolíkovou niečo prehnali. Naopak, myslí si, že epizóda bola vyvážená.

RTVS sa verejne ospravedlňuje za zneuctenie Milana Lučanského v relácii Pumpa
Relácia Pumpa sa, v rámci žánru politickej satiry, vždy venuje aktuálnym udalostiam a témam rezonujúcim v spoločnosti. Z hľadiska aktuálnosti sú do relácie pozývaní aj hostia z rôznych oblastí spoločenského života. Hostia, ktorí prijmú pozvanie na... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

Prehnal to už skôr

Herec sa už pred nevkusným dielom úpadkovej Pumpy politicky agitoval prostredníctvom profilu na sociálnej sieti. Veľmi nelichotivo sa vyjadril o ľuďoch protestujúcich počas 17. novembra 2020. Nazval ich fašistami a komunistami. Doslova vtedy napísal:

“Kde to žijeme? Je mi z toho nevoľno. Fašisti majú na brehu Dunaja svadbu s komunistami? A to rovno 17.11.2020? Mne sa snáď sníva zlý sen. Poviem rovno – je*ne ma.

Bohužiaľ, všetci sme za to vinní. A spoluzodpovední. Naše malé či väčšie ústupky pred zlom, tiché preglgnutia v kontaktoch s ním, možno aj z dôvodu lásky k blížnemu, hlbokej viery v dobro a v prevrátenie zloduchov a hlupákov.

P. S.: Idem si žiť to svoje, s vlastným vedomím aj svedomím. Ale ak to pre niekoho má zmysel a trochu zaujíma, vypovedám týmito pár vetami, krátko, o vlastnom smútku a hneve nad tým, čo sa práve teraz deje. Nádej však nikdy nepochovám."

"Po tomto statuse mi začalo chodiť toľko škaredých správ, že som status neskôr vymazal. Myslím si, že som urobil správne, že som ten status napísal," vyznal sa blúzniac Heriban.

Pumpa dostane ďalšieho dramaturga, za epizódu o Lučanskom budú finančné postihy
Relácia Pumpa, v ktorej sa rozoberala smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, dostane nového dramaturga, pričom za epizódu o zosnulom generálovi majú byť finančné postihy, informuje portál Teraz.sk. Čítať ďalej
27 | 01 | 2021 | Marek Molnár