Výstavba štátnych bytov sa odkladá. Sme rodina stiahla návrh. Koaliční partneri majú výhrady
06 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

Sme rodina stiahli návrh zákona o výstavbe nájomných bytoch. Kollárov sľub o nájomných bytoch sa odkladá. Koaliční partneri majú výhrady. Hovoria o porušení koaličnej zmluvy. O novom zákone budú hovoriť lídri aj 7.6., na pondelkovej koaličnej rade.



Koaličné strany tvrdia, že zámer hnutie vopred nekonzultovalo

Boris Kollár (Sme rodina) nechce spôsobovať ďalšie pnutie v koalícii a tak návrh stiahol. Výhrady mali SaS, Za ľudí, aj OĽaNO.  Sme rodina vopred v koalícii návrh zákona nekonzultovali.

V reportáži tvnoviny sa nájomným bytom venovala Gabriela Kajtárová.

V Kanade sa objavila záhadná smrteľná choroba. Nikto nevie príčinu ani liečbu
05 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Boris Kollár ustúpil koaličným partnerom

Štart výstavby nájomných bytoch bol podľa reportáže tvnoviny ohlásený už viackrát. Najskôr ho prekazil Covid. Potom sa hovorilo o vykupovaní bytov a nie o výstavbe. Nájomné malo byť v každom prípade lacnejšie oproti komerčným cenám.

Koaliční partneri už v minulosti vytýkali Sme rodine nielen chybnú formu, ale aj chybný obsah návrhu. SaS tentokrát apeluje tým, že partneri by sa nemali obchádzať.

Boris Kollár sa bráni. Tvrdí, že nájomné byty sú odsúhlasené v programovom vyhlásení vlády.
Sme rodina nebude robiť ďalšie pnutie. Richard Sulík tiež reagoval.

"Rozsekol som to. Nebudeme robiť ďalšie pnutie, stiahnem to späť. Podáme to o mesiac neskôr," povedal pre tvnoviny Boris Kollár.

"To, čo som zachytil ide správnou cestou. Návrh má podporiť súkromné firmy, aby súťažili. Návrh podporíme, ale v súlade s pravidlami," povedal Richard Sulík.

Absurdnosť politickej slepoty: Michal Šipoš o strachu z nástupu spravodlivosti
V evanjeliu podľa Matúša (Matúš - 19:14) sa píše: "Nechaj­te deti a neb­ráňte im pri­chádzať ku mne; lebo takých­to je kráľov­stvo nebes­ké." A maličkí aj prichádzajú. Najnovšie napríklad predseda poslaneckého klubu OĽaNO v NR SR Michal Šipoš.... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Ivan Brožík