SME vyzýva k fyzickému trestaniu tých, ktorí sa nechcú zaočkovať. "Ide o šírenie fašizmu," zúri Blaha
06 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Opozičný poslanec NR SR Ľuboš Blaha na svojom facebookovom účte zdieľal a kritikou reagoval na komentár novinára Petra Schutza, ktorý zverejnil denník SME. V ňom vyzýva k fyzickému trestaniu ľudí, ktorí odmietajú experimentálne očkovanie.


"Denník SME prerazil nové dno," začal Blaha svoj príspevok na Facebooku. Znechutene tým reaguje na komentár Petra Schutza, podľa ktorého sú odmietači vakcinácie proti koronavírusu "zadubení ignoranti" dopúštajúci sa zločinu sabotáže. "Neviem, či Soros nakúpil akcie Pfizeru, ale taký extrémistický výpad proti ľuďom, čo sa nechcú dať zaočkovať, aký dnes predviedol redaktor Schutz, to je také šírenie nenávisti, že by to mala okamžite riešiť prokuratúra," zúri smerák.

Blahovi sa pri parafrázovaní článku zverejneného v SME podľa svojich slov obracal žalúdok, a tak znepokojivé slová radšej odcitoval. "Znevýhodnenie by malo byť také brutálne, aby bolesťou až zavýjali," píše sa v denníku o tých, ktorí sa odmietajú vakcinovať. "Len aby som to preložil do ľudskej reči: mienkotvorný denník SME dnes celkom oficiálne vyzýva k tomu, aby sme brutálne diskriminovali skupinu občanov, ktorí sa slobodne rozhodli, že nepodstúpia experimentálne očkovanie," vysvetlil Blaha.

Blaha našej vláde: Prestaňte už posielať naše peniaze na rôznych zmagorených Pratasevičov!
Spôsob zadržania bieloruského „novinára“ a aktivistu proti režimu bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka vyvolalo po celej Európe mohutné odmietanie. Rovnako tak aj jeho uväznenie. Podpredseda Smeru-SDS Ľuboš Blaha v statuse vyjadruje... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


Ako je možné, že v redakcii SME ešte nezasahuje NAKA?

Opozičný poslanec pripomína, že očkovanie je dobrovoľné a výzvy ako tieto idú proti zákonom SR. Následne poukazuje na experimentálnosť vakcín, ktorých výrobcovia neručia za vedľajšie nežiadúce účinky.

"Schutz týchto ľudí tak veľmi nenávidí, že by chcel, aby ich štát trestal natoľko, aby bolesťou zavýjali. Za svoje slobodné rozhodnutie o svojom zdraví. On ich chce mučiť, on im chce spôsobovať ukrutnú bolesť. Prepáčte, ale ak toto nie je trestný čin podnecovania, tak potom už nič. Prosím vás, kde je prokurátor Honz? Ako to, že už v redakcii SME nie je komando NAKA?" Pýta sa Blaha na sociálnej sieti.

"A ak tu nejaký zbesilý Schutz, známy tiež ako majster krabicového vína, sadisticky blúzni, že ľudí treba za ich slobodné rozhodnutie ohľadom ich zdravia bolestivo trestať a mučiť - tak ide o taký prejav extrémizmu, že aj Breivik môže ticho závidieť. Sme sa dobrovoľnosť očkovania. Diskrimináciu z princípu odmietame. A to, čo predvádza denník SME, je šírením takej fašistickej nenávisti, aká tu od druhej svetovej vojny nebola," dodal znepokojene na záver.

Matovič chce, aby sa vakcínou Sputnik V očkovali aj ľudia starší ako 60 rokov
Minister financií Igor Matovič (OĽANO) chce, aby bolo očkovanie vakcínou Sputnik V proti ochoreniu COVID-19 bez vekového limitu, teda aby ňou mohli byť očkovaní aj obyvatelia starší ako 60 rokov. Odvoláva sa na "oficiálny návod" výrobcu tejto... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | tasr