Predseda vlády: To nie my, to oni...
06 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Ako za panovníkom kráľom prišla televízia TA3 do vládneho paláca za premiérom Eduardom Hegerom po dialóg expolitičky - moderátorky -  s predsedom vlády. Bez oponentúry, bez konfrontačných otázok. Výsledok - PR z 50. tych rokov politiky.


Premiér Slovenskej republiky priznal, že je veriaci. Verí, že dovládne celé obdobie (koaliční partneri ho o tom predsa ubezpečili) a má skvelý plán. A óda na moc sa začala.

Šutaj Eštok: "Vláda Hegera a Matoviča stratila akúkoľvek legitimitu. Musí okamžite skončiť!"
"Hegerova a Matovičova vláda musí okamžite skončiť!" vyzýva poslanec za stranu Hlas Matej Šutaj Eštok na sociálnej sieti. Podľa neho sa na včerajšej neverejnej mimoriadnej schôdzi parlamentu potvrdili všetky podozrenia z posledných dní o... Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Protirečenia

„Ja som človek spolupráce“  pochválil sám seba bez oponentúry Eduard Heger. V rámci tejto spolupráce avizoval hneď následne ďalšie zápasy: „S každým vyhratým zápasom rastie energia do ďalších zápasov.“
Heger potvrdil partokraciu

"Žijeme neštandardné časy, aj konať treba neštandardne, aj schôdzka bola neštandardná." Dal by sa zhrnúť obsah odpovedí v bloku, v ktorom moderátorka premiéra naviedla na tému vzťahov v koalícii. Zazneli opäť frázy typu "to oni, to tí pred nami a prichádza očista". (Zjavne "od nich".)
Matovič nebol adresátom informácie

„Veci je potrebné čítať v čase a v kontexte.“ Odpovedal predseda vlády na otázku, prečo matovič nebol prizvaný na kontroverznú schôdzku na pôde SIS. Nezabudol už x-tý krát doplniť, že "to tí pred nami"... A že "teraz prichádza očista, rozsiahla a je to beh na dlhšiu trať."

Akoby sa rozprával sám so sebou, lebo sám na seba reagoval takto: "Deje sa očista, očista trvá", (lebo oni). "Očista prinesie dôveru v právny štát, my tu dnes budujeme právny štát". A následne predseda vlády úplne akoby mimochodom prejudikoval súdne procesy.
Strašiak opozícia

Podľa predsedu vlády "dnešná opozícia zastrašuje a snaží sa budovanie právneho štátu zvrátiť." "Veď si pamätáme, že Fico býval v byte daňového podvodníka."
Heger k tomu, čo sa deje v systéme OČTK

"Ja by som tu nehovoril o žiadnej vojne orgánov." Skonštatoval predseda vlády. Naopak, vyšiel so "súvisiacim" protiargumentom, že "vláda nič nezakázala, nič nezatvorila, vláda konala v zmysle ochrany zdravia a životov." Tým prešiel plynule k tomu, ako nám tu na Slovensku "bude dobre", čo je citát veľmi známeho klasika.

"Máme kvalitný plán obnovy, budeme zlepšovať, budeme investovať, budeme budovať, máme kvalitný plán."

"Táto vláda je jedna z najlepších, aké sme tu na Slovensku mali."

Nezabudol sa v priamom prenose bez prítomnosti oponenta pochváliť predseda vlády Eduard Heger.

Heger klame rovnako ako Matovič
Premiér Eduard Heger (OĽANO) ukazuje, že sa rozhodol pokračovať v šľapajách svojho predchodcu Igora Matoviča (OĽANO) a klamať ľuďom do očí. Uviedla to mimoparlamentná strana Hlas-SD v reakcii na vyjadrenia premiéra v diskusnej relácii Sobotné... Čítať ďalej
06 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR