Na deblokácii ruského dlhu sa nabalila Mečiarova vláda. Dnes ešte musí Bratislava Moskve časť peňazí vrátiť!
06 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

V roku 2013 sa ukončili nekonečné 20-ročné deblokácie ruského dlhu. Teraz musíme my Rusku zaplatiť odškodné!


Sekera Ruska voči Slovensku a Česku vznikla za čias socializmu, keď naša spoločná republika investovala do výstavby plynovodov a rafinérií v bývalom Sovietskom zväze. Dohoda pôvodne znela tak, že nám Moskva zaplatí dodávkami energií, píše portál HN.
Mečiar, Devín banka a škandály

Po Nežnej revolúcii sa však veci zmenili. Za 1,7 miliardy eur sme dostali nielen nerastné suroviny, ale aj prvého slovenského kozmonauta či problémové lietadlá a vrtuľníky. Nezaobišlo sa to bez škandálov.

Najväčšie problémy boli s dovozom stíhačiek. Tým bola poverená za Mečiarovej vlády Devín banka, ktorá napokon sama skončila s obrovským dlhom.

Predseda vlády zrušil sám seba, vládu, parlament i ústavu - "rozhoduje koalícia a predsedovia strán"
Načo nám je premiér, načo nám je kabinet ministrov, načo nám je parlament? A napokon, načo nám je Ústava Slovenskej republiky? Predseda vlády Heger odpovedal na rovinu - rozhoduje koaličná rada a v nej štyria "predsedovia koaličných strán".... Čítať ďalej
06 | 06 | 2021 | Ivan Brožík


Banka však delegovala v rozpore s mandátnou zmluvou deblokáciu na tretiu osobu. Išlo o firmu Katrim-Stella s nejasným pozadím, ktorá ich doviezla. Tá následne skrachovala tiež a jej pohľadávku odkúpila firma z daňového raja UBS Corporation.
Štát to riešil potichu

S touto sa štát potichu a mimosúdne dohodol na vyplatení 200 miliónov korún. Rezort obrany tvrdil, že sa vyhol 300-miliónovej exekúcii a sto miliónov tak daňovým poplatníkom ušetril, vysvetľuje HN.

Facebook mení pravidlá: Po novom bude otvorene cenzurovať aj politikov!
Známa sociálna sieť sa už dlhodobo netají snahou zasahovať užívateľom do súkromia a zobrazovať len tie "správne" názory. Najnovšie nebudú v bezpečí ani politici, na ktorých sa doteraz vzťahovali akési "voľnejšie" pravidlá. Prvou lastovičkou azda... Čítať ďalej
06 | 06 | 2021 | René Skalný

Agregát patril Rusom

A práve letecká sága deblokácií má svoje dozvuky ešte aj teraz. Pred dvoma rokmi sa na západnom Slovensku zrútil plne vyzbrojený MiG-29. A aktuálne musíme ruskej spoločnosti zaplatiť odškodné, lebo súčasťou stroja bol jej agregát.

„Celková výška škôd za zničený materiál podliehajúca náhrade predstavuje sumu 2,6 milióna eur bez DPH,“ uvádza sa v dohode o náhrade škody uzatvorenej medzi Úradom pre investície a akvizície rezortu obrany a ruskou akciovkou RSK MiG.

Rudolf Zajac: Chudobní viac schudobnejú, bohatí iba trošičku. Kam s takou vládou, čo myslíte?
"Nielen že nám okliešťujú slobody, opakovane porušovali ústavu počas pandémie. Nikde nevieme presne zistiť, koľko miliárd Eur zatiaľ vláda oplieskala na Covid. Odkedy som dospelý, rozumej od novembra 1989 som veril, že štát v ponímaní politiky na... Čítať ďalej
06 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová