Heger klame rovnako ako Matovič
06 | 06 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Premiér Eduard Heger (OĽANO) ukazuje, že sa rozhodol pokračovať v šľapajách svojho predchodcu Igora Matoviča (OĽANO) a klamať ľuďom do očí. Uviedla to mimoparlamentná strana Hlas-SD v reakcii na vyjadrenia premiéra v diskusnej relácii Sobotné dialógy.


Heger vyhlásil, že "za posledných desať rokov nebola efektívnejšia vláda ako táto". Počas pandémie vraj boli jej výdavky "veľmi transparentné a veľmi efektívne".

Hlas-SD vyzýva predsedu vlády, aby hovoril ľuďom pravdu. "Slovensko nemá najlepšiu, ale najhoršiu vládu v histórii a jedinými jej výsledkami sú absolútny zmätok, chaos a rozvrat štátu v nikdy nevídaných rozmeroch," uviedla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Hrabko: Ak prezidentka dostane demisiu, má o nej rozhodnúť. Čaputová vraj konala v rozpore s ústavou
Vyhlásenie prezidentky Zuzany Čaputovej, že demisiu ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (OĽANO) prijme až po tom, ako dostane k dispozícii meno jeho nástupcu, bolo politickou chybou. V diskusii na TASR TV to uviedol publicista Juraj... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | tasr


Výdavky vlády počas pandémie boli podľa strany neefektívne. "Napríklad trištvrte miliardy eur vyhodených na nezmyselné plošné testovanie a absolútne netransparentné – veď samotný vicepremiér tejto vlády Richard Sulík (SaS) sa podľa vlastných slov nevie dopátrať, kde a na aké účely minul štát miliardu eur z pandemickej rozpočtovej rezervy," doplnila hovorkyňa.

Premiér sa podľa Hlasu-SD nemusí báť ani "neustálych pokusov opozície rozbiť túto vládu". "Táto vláda sa rozbíja každý jeden deň sama. Za zničujúce spory medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom či aktuálny kolaps strany Za ľudí platia predovšetkým ľudia na Slovensku, z ktorých táto vláda urobila rukojemníkov svojich neustálych hádok," dodala Medveď Macíková. Vládna koalícia by sa mala podľa strany čím skôr ospravedlniť slovenským občanom.

Vyhlásenia premiéra o najlepšej vláde, fungujúcom právnom štáte a čakajúcich skvelých časoch prijala opozičná strana Smer-SD podľa svojich vyjadrení s veľkým znepokojením. "Duševná zmätenosť je podľa všetkého nákazlivá, pretože žiadny súdny človek nemôže vysloviť takéto hodnotenie a perspektívu," uvádza sa v stanovisku, ktoré TASR poskytol vedúci tlačového oddelenia strany Ján Mažgút.

Strana poukazuje na to, že je to len pár dní odvtedy, keď vláda "rozbila" verejné financie, naplánovala obrovský deficit a prudké zvýšenie dlhu Slovenska bez akýchkoľvek východísk. Hovorí tiež o zneužívaní moci na likvidáciu opozície, nesúhlasí ani s tvrdeniami o funkčnej vládnej koalícii.

Blaha našej vláde: Prestaňte už posielať naše peniaze na rôznych zmagorených Pratasevičov!
Spôsob zadržania bieloruského „novinára“ a aktivistu proti režimu bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka vyvolalo po celej Európe mohutné odmietanie. Rovnako tak aj jeho uväznenie. Podpredseda Smeru-SDS Ľuboš Blaha v statuse vyjadruje... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik