Trump dostal od Facebooku najvyšší možný trest. Blokovaný bude do roku 2023
05 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

Sociálna sieť Facebook v piatok oznámila, že oficiálny účet Donalda Trumpa bude zablokovaný najmenej do januára 2023. V prípade, že bude Trump naďalej predstavovať „riziko pre verejnú bezpečnosť“, môžu opatrenie predĺžiť.



Trump šíril konšpiračné teórie

Trumpove účty boli zablokované z dôvodu šírenia konšpiračnej teórie. Tvrdil, že o druhé funkčné obdobie prišiel kvôli masívnym volebným podvodom, píše portál Tvnoviny.

„Vzhľadom na závažnosť okolností, ktoré viedli k zablokovaniu (účtu) pána Trumpa, sa domnievame, že jeho konanie bolo vážnym porušením našich pravidiel. Zaslúži si najvyšší trest, ktorý môžeme uložiť podľa našich nových protokolov.“ Uviedol viceprezident Facebooku pre komunikáciu Nick Clegg.
Príčinou bolo video, v ktorom sa Trump prihováral svojim prívržencom

Spoločnosť Facebook zablokovala Trumpove účty na sociálnych sieťach po útoku jeho stúpencov na budovu
amerického Kongresu. Útok sa stal 6. januára. Vyžiadal si päť obetí. Príčinou podľa Tvnoviny bolo video, v ktorom sa exprezident svojim prívržencom prihováral slovami: „Milujeme Vás, ste veľmi výnimoční“.

Trump: „Čína by mala zaplatiť desať biliónov dolárov Amerike a svetu za rozšírenie pandémie“
Bývalý prezident Donald Trump požaduje, aby Čína zaplatila desať biliónov dolárov za svoju úlohu v rozšírení pandémii koronavírusu po celom svete. K svojim výzvam pridal aj to, aby Anthony Fauci presne vysvetlil, koľko toho vie o prácach vykonaných... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Pôvodne bol zablokovaný na neurčitú dobu

"Ako pripomína agentúra Reuters, nezávislý dozorný orgán Facebooku v máji potvrdil oprávnenosť zablokovania Trumpových účtov. Zároveň však namietal voči tomu, že Trumpove účty na Facebooku a Instagrame boli zablokované na neurčitú dobu. A bez stanovenia podmienok na ich obnovenie. Nariadil preto
Facebooku, aby do šiestich mesiacov celý prípad opäť preskúmal a rozhodol o primeranom postupe a sankciách," píše portál Tvnoviny.
Podľa Trumpa ide o urážka 75 miliónov voličov

Trump blokovanie svojich účtov označil za "urážku" 75 miliónov voličov. Facebook obvinil z cenzúry. Okrem toho šíril konšpiračnú teóriu. Podľa portálu Tvnoviny tvrdil, že o druhé funkčné obdobie prišiel kvôli masívnym volebným podvodom.

Spoločnosť Facebook v piatok oznámila, že politikom už nebude poskytovať plošnú imunitu za zdieľanie zavádzajúceho či urážlivého obsahu. Ani v prípade, že pôjde o vyjadrenia verejných činiteľov.

Matovič a jeho družina vrátili na Slovensko mečiarizmus v jeho najtemnejšej podobe
Mečiarizmom sa nazýva spôsob vládnutia. Vyznačuje sa väčšinovým vládnutím, ktoré spochybňuje práva opozície a právo na vlastný názor a samostatné, nezávislé vnímanie spoločensko-politického vývoja. (Ivan Brožík) Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík