Očkovanie vakcínou Sputnik V sa spúšťa v krajoch postupne
05 | 06 | 2021 I tasr

Očkovanie vakcínou Sputnik V proti ochoreniu COVID-19 sa vo vakcinačných centrách na Slovensku spustí postupne. Očkovať sa začiatkom budúceho týždňa začne v Bratislavskom a Žilinskom kraji, postupne sa budú pridávať aj ďalšie kraje. V každom kraji je jedno vakcinačné centrum. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) Zuzana Eliášová. 


"Očkovanie v centrách sa spúšťa postupne. Od pondelka (7. 6.) sa očkuje v Bratislavskom a Žilinskom kraji, následne v utorok sa pripája Nitriansky kraj, vo štvrtok Trenčiansky a Banskobystrický kraj, a počas nasledujúceho víkendu sa začne ruskou vakcínou očkovať v Trnavskom, Prešovskom a Košickom kraji," priblížila Eliášová.

Očkovanie vakcínou Sputnik V je určené pre osoby vo veku od 18 do 60 rokov. Ministerstvo sa riadi oficiálnymi informáciami od výrobcu, ktoré hovoria o takejto vekovej hranici. Rezort však zároveň potvrdil, že koncom týždňa dostal dokument v ruskom jazyku, ktorý momentálne analyzuje. Odvolal sa naň aj minister financií Igor Matovič (OĽANO), podľa ktorého sa ruskou vakcínou môžu očkovať aj ľudia starší ako 60 rokov. Ministerstvo dokument analyzuje, verejnosť chce informovať budúci týždeň.

Matovič chce, aby sa vakcínou Sputnik V očkovali aj ľudia starší ako 60 rokov
Minister financií Igor Matovič (OĽANO) chce, aby bolo očkovanie vakcínou Sputnik V proti ochoreniu COVID-19 bez vekového limitu, teda aby ňou mohli byť očkovaní aj obyvatelia starší ako 60 rokov. Odvoláva sa na "oficiálny návod" výrobcu tejto... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | tasr