Začal sa boj politikov s postavičkou šoubiznisu: Poslanci žalujú Jakubca
04 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

"Pozrite sa, 3663 eur. Viete si predstaviť aký je to balík? Šak toto nikto nezarobí ani za tri mesiace!" Známy kritik vlády a televízny šlágrista Martin Jakubec sa na videu rozhodol kritizovať systém priemerných prídavkov na deti. Viackrát spomínal aj rómske etnikum, a to sa skupina poslancov OĽaNO rozhodla netolerovať. Podávajú trestné oznámenie!



"Pozrite sa, 3663 eur. Viete si predstaviť aký je to balík? Šak toto nikto nezarobí ani za tri mesiace," začína svoje video Jakubec, ktorý si v neskorších sekundách zobral na pranier aj Rómov. "To je balík pre jednu priemernú cigánku. Táto cigánka má 11 detí. Vieme, že tam sa to všetko kotí medzi sebou ..." pokračuje skutočne štipľavým slovníkom Jakubec.


Poslanci začínajú konať

Michal Šipoš, Jozef Pročko, Jarmila Vaňová, Peter Pollák ml., Anna Remiášová, György Gyimesi, Erik Ňarjaš, Tomáš Šudík, Rastislav Jílek, Andrej Stančík a Juraj Krúpa - toto je skupinka poslancov z klubu OĽaNO, ktorí sa po predmetnom videu neudržali a známeho televízneho zabávača pre staršie generácie si podali, píše portál topky.sk.

Video je podľa ich názoru plné nenávistných prejavov a nedôstojných urážok voči rómskej komunite na Slovensku. Predseda klubu Michal Šipoš vyjadril tiež svoje znechutenie nad obsahom videa. "Video je plné nenávistných prejavov, zavádzania a informácií, ktoré nie sú pravdivé," uvádza Šipoš.

Vďačným zdrojom pracovných síl na Slovensku je Maďarsko. Tam sú platy oveľa nižšie
Kedysi prúdili Slováci za lepšou prácou za Dunaj. Dnes húfne prichádzajú Maďari do slovenských fabrík. Na Slovensku zarobia viac ako doma. Finančný rozdiel je naozaj značný. Trend sa otočil. Lákajú ich slovenské platy a benefity. Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová


K videu sa vyjadril aj poslanec Peter Pollák ml., ktorý je pôvodom tiež Róm. "Odkazovať rómskej komunite, aby „žrala potkanov“ alebo hroziť spálením ich chatrčí je úplne mimo základov akejkoľvek dôstojnej komunikácie v demokratickej spoločnosti. Takéto správanie nemôžeme tolerovať a privierať nad ním oči," vyjadril sa Pollák.
Hanobenie národa, rasy a presvedčenia

"Martin Jakubec sa očividne dopustil verejného hanobenia národa, rasy a presvedčenia, o čom hovorí náš Trestný zákon. Z tohto dôvodu sme sa s kolegami poslancami NR SR rozhodli podať na jeho osobu trestné oznámenie," vyhlásil videom znepokojený predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Šipoš.

Peter Visolajský: Deje sa tu nejaký podvod alebo iba členovia vlády nepoznajú jej program?
Lekárske odborové združenie dôrazne žiada, aby sa politici a hlavne politické strany držali svojich predvolebných sľubov. Pripomína im to za združenie doktor Peter Visolajský. "Ak politický nominant neplní alebo dokonca robí opak toho, čo strana,... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík


Podobné vyjadrenia sú podľa poslanca Petra Polláka ml. cestou k ďalšiemu  prehlbovaniu nenávisti voči rómskej komunite. "Rómska komunita je na Slovensku roky stereotypne vykresľovaná ako tá najhoršia. Koluje o nej veľa nepravdivých informácií, ktoré potom spôsobujú negatívnu mienku na celú rómsku komunitu a zároveň rozdeľujú spoločnosť," dodáva Pollák ml.

Pollák zároveň pripomenul, že "žijeme v demokratickej spoločnosti. Človek môže povedať, čo chce, ale ak tým poruší zákon, bude musieť znášať následky."

Blaha: V normálnych krajinách policajti zatvárajú do basy mafiánov, u nás zatvárajú mafiáni policajtov
Podpredseda Smeru-SDS Ľuboš Blaha si v mnohých statusoch rozhodne pred ústa pri kritike súčasnej vlády servítku nedáva. V najnovšom statuse ale zdvihol zástavu na útok poriadne vysoko. Cieľom jeho výpadu plného urážok sú tentokrát ministri Mikulec... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik