Nechutný odkaz šíriaci sa medzi ľuďmi obsahuje obludné klamstvá zneužívajúce vieru
04 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Medzi slovenským ľudom sa na východe republiky začal šíriť na stroji písaný lístok, ktorý varuje ľudí pred zaočkovaním sa. Polícia však v statuse na profile Hoaxy a podvody - Polícia SR ľudí upozorňuje, že ide o obyčajný hoax.


Lístok, ktorý sa objavil na Facebooku skôr pripomína snaženia nejakej sekty, napríklad Svedkovia Jehovovi, ktorí odmietajú lekárske zákroky, ako normálnej katolíckej, evanjelickej či inej cirkvi. Hoaxy a podvody - Polícia SR v statuse naopak vysvetľuje, že katolícka cirkev očkovanie na Slovensku podporuje a zároveň šíri aj osvetu.
Pápež František aj emeritný pápež Benedikt sú už proti COVID-19 zaočkovaní!

„Pochválený buď Ježiš Kristus. Milovaní! Z rozhodnutia Pána Ježiša Krista a z vôle Ducha Svätého oznamujeme, že očkovanie proti všetkým epidémiám je od zlých duchov a kto sa dá zaočkovať neuzrie Božie Kráľovstvo a hrozí mu večné zatratenie. Pochválený buď Ježiš Krisrus“ Tak takýto obsah má papierik, ktorý rozdávali ľuďom niektorí „Bohom vyvolení“. Prirodzene, nezostalo to bez povšimnutia polície, ktorá vo svojom statuse píše: „Piatková lahôdka z Prešova: Povedzte nám, kto si dá tú námahu, že na stroji napíše tento text a ešte ho rozdáva po meste?“



Polícia totiž priznáva, že túto fotku jej poslali viacerí ľudia z Prešova. „Čo dodať? Žasneme nad tým, že si dá niekto tú námahu napísať strojom na papier obludné klamstvá zneužívajúc vieru. Len pripomenieme že pápež František aj emeritný pápež Benedikt sú už zaočkovaní proti Covidu-19. Katolícka cirkev na Slovensku očkovanie podporuje a šíri osvetu, je to jediná cesta von z pandémie,“ uzatvára svoj status polícia.

Aby bolo veselo - FB stránka Polície SR proti hoaxom šíri za podpory mainstreamu hoaxy
Stránka Hoaxy a podvody PZ SR v spolupáchateľstve s niektorými médiami šíri hoaxy. napísal to právnik z advokátskej kancelárie Weis & Partners. Nezostáva iba pri tvrdení, podkladá ho príkladmi. Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Ivan Brožík