Európska komisia si robí posmech z Uhríka a komunikuje na úrovni FB stránky "Zomri"
04 | 06 | 2021 I René Skalný

Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku volí svojský štýl prezentácie. Vo svojej oficiálnej komunikácii využíva prízemný humor a primitívne narážky na Milana Uhríka. Kam až siaha arogancia euro-úradníkov?


Ako informuje portál Hrot.info: "Aj inak pomerne skostnatené organizácie, ako verejná správa či veľké korporácie, sa na sociálnych sieťach snažia často komunikovať menej formálne, prípadne až zábavne.

Žiaľ, často to končí pri ideologicky či politicky motivovanej satire a sprevádzané to je tiež značným amaterizmom. Nevyhla sa tomu ani FB stránka Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku."

"Tá ešte 30. mája uverejnila graficky spracovaný príspevok, v ktorom uvádza: „Neviem sa vyjadriť k migrácii, nie som mig. Ak sa vy k dôležitým témam vyjadriť viete, urobte to na webe futureu.europa.eu“Prvá i druhá veta si zaslúžia osobitnú kritiku." Upozorňuje Hrot.info.

Rusko odkazuje EÚ: "Škandál s odpočúvaním je iba špička ľadovca, ani netušíte, čo sa u vás deje"
Posledné správy tvrdiace, že dánske spravodajské služby spolupracovali s USA pri špehovaní európskych politikov, sú iba „špičkou ľadovca“. Členské štáty NATO vôbec netušia, čo sa deje na ich pôde. Uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia... Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Komunikácia úradu v štýle "Zomri"

"Čo sa týka prvej vety, ide o nadviazanie na sériu humoru satirickej FB stránky Zomri. Stránka Zomri je dnes, keď sú známe niektoré identity jej anonymných adminov a keď FB citlivejšie pristupuje k odstraňovaniu „nenávistnému“ obsahu, v podstate už iba grafickým smogom nevtipu.

V čase svojej najvýznamnejšej tvorby okrem iného vo veľkom parodovali citát Milana Uhríka (vtedy poslanec ĽSNS, dnes predseda Republiky), ktorý vznikol v situácii, keď ho moderátor Martin Strižinec vyzýval, aby odsúdil deportácie slovenských Židov.

Na to Uhrík povedal, že to ani neschvaľuje, ani neodsudzuje, berie to ako fakt a nebude sa k tomu vyjadrovať, lebo nie je historik." Pripomína redakcia.

Európska komisia chce tvrdo zakročiť proti dezinformáciám
Google či Facebook môžu dostať mastné pokuty. V boji proti dezinformáciám sa má sprísniť kódex správania pre online platformy, píše Der Tagesspiegel. Čítať ďalej
29 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Vtipy na Uhríkov účet

"V reakcie na toto vyjadrenie vznikli s Uhríkom desiatky mémov podľa danej schémy, ako napr.:
„Nie, Marián, neviem, koľko je hodín. Nie som hodinár.“
„K vojne v Sýrii sa neviem vyjadriť, Nie som syr.“
„Viem sa vyjadriť k problému s pleťou. Som totiž Uhrík.“

FB stránka Zastúpenia EK na Slovensku tak svojou prvou vetou nadväzuje na túto sériu mémov, čo je ideologicky i politicky motivované zosmiešňovanie. Absolútne nenáležité pre komunikáciu inštitúcie takéhoto typu."

Monopol na ten správny názor

"Mimochodom, po tom, ako už vyše roka počúvame, ako by sa ku koronavírusu mali vyjadrovať najmä virológovia, k epidemiologickej situácii epidemiológovia, k očkovaniu vakcinológovia, môže s odstupom času niekomu vyznieť ironicky, že keď sa politik-nehistorik zriekol vyjadrenia k dejinám, bol to problém.

V druhej vete i sprievodnom texte FB stránka Európskej komisie vyzýva ľudí, aby k imigračnej politike ľudia napísali svoje nápady. V sprievodnom texte doslova uvádza:

„Máte svoju predstavu o tom, ako by mal vyzerať moderný migračný a azylový systém? Nenechávajte si to pre seba a podeľte sa o svoje nápady aj vy. Zapojiť sa do diskusie o budúcnosti Európy môžete prostredníctvom prehľadnej platformy na... (link) Budúcnosť je vo vašich rukách. #buducnostpatrivam“ Cituje redakcia.

Brusel chce kriminalizovať nenávistné prejavy na internete na úrovni terorizmu! Český milionár bije na poplach! (VIDEO)
Európska komisia avizuje zaviesť nové zákony, ktoré majú za cieľ kriminalizovať nenávistné prejavy na internete - takzvaný "hate speech". Známy český herný vývojár a aktivista za slobodu prejavu - Daniel Vávra, ale bije na poplach; "Nový zákon je... Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | René Skalný


Keď EÚ predstiera záujem o pluralitu názorov...

"Ľudia sa majú vyjadriť k migračnému a azylovému systému a vraj budúcnosť je v ich rukách. Bavíme sa o Európskej komisii, ktorá v čase migračnej krízy v roku 2015 nerešpektovala vôľu členských štátov V4 podvoliť sa nápadu s kvótami, ktoré dané populácie aj ich demokraticky zvolení predstavitelia zásadne odmietali, a za to dokonca dané krajiny Komisia žalovala na Súdnom dvore EÚ."

Nekonečné pokrytectvo Európskej komisie

"Bavíme sa o téme, v ktorej existujú mnohé reprezentatívne prieskumy verejnej mienky naprieč celou EÚ a ktoré Európska komisia chladnokrvne v rozpore s demokratickými zásadami ignoruje a presadzuje si svoje vlastné inkluzivistické predstavy o svete." Upozorňuje Hrot.

A to už je dosť nechutný cynizmus zo strany Európskej komisie. Európska komisia nepotrebuje vyzývať k diskusii a predstierať, že tento kolos odtrhnutý od reality zaujímajú názory bežných ľudí, stačí jej riadiť sa tým, čo k téme už väčšinovými hlasmi veľakrát odznelo." Uzatvára Hrot.info.