Matovič kúpi milión dávok vakcíny, spotrebuje 3 000 a ešte to považuje za úspech? Nechápe Hlina
03 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Predstavitelia súčasnej vlády toho pred voľbami nasľubovali toľko, že sa z toho Slovákom točila hlava. Nuž a dnes to vyzerá tak, že z neplnenia sľubov môžu mať hlavy bôľ. Expredseda KDH Alojz Hlina im v statuse  pripomína iba jeden sľub – zákon o hmotnej zodpovednosti politikov.


Zvykne sa vravieť: „Nikto ti nemôže dať viac, ako ti ja môžem sľúbiť“ alebo „sľuby sa sľubujú, blázni sa radujú“. A presne touto praxou sa riadi súčasná vlády. Slováci sa radovali ako blázni, že konečne tu bude poriadok a bude lepšie. Lenže – skutek utek. Neprijatie tak dlho sľubovaného zákona o hmotnej zodpovednosti politikov kritizuje v statuse aj expolitik Alojz Hlina.
Neviete náhodou, ako to vyzerá so zákonom o hmotnej zodpovednosti politikov?

Konzervatívny demokrat a antipopulista na sociálnej sieti naráža na beztrestnosť pre Igora Matoviča, ktorý nakúpil milión dávok vakcíny Sputnik, lenže záujem je zatiaľ pramalý. „Minister financií made in Slovakia. Nakúpi milión dávok vakcín preto, lebo zaručene vie, že 500 tisíc ľudí si chce dať iba tú a len tú vakcínu. Z tých 500 tisíc zákazníkov zatiaľ prejavilo záujem len 3 000 ľudí. Čo znamená, že len cca 0.3 percenta vakcín zatiaľ bude využitých,“ konštatuje expredseda KDH.

Vzápätí dodáva: „Čo urobí geniálny nákupca, vraj úspešný podnikateľ, terajší minister financií? Označí to za úspech.“



No a keďže takto geniálne sa správajúci Igor Matovič presedlal z premiérskeho postu na post šéfa rezortu financií, Hlina názorným príkladom ukazuje na to, aký je „schopný“ biznismen.

„Predstavte si, že by niekto vo firme nakúpil milión dávok nejakého produktu a predal by len 3 000 kusov a ešte by to hodnotil za úspech. Viete si to predstaviť?“ smeje sa Hlina nad „schopnosťami“ nášho financmajstra. „Ja nie a už vôbec nie, že by z neho urobili finančného riaditeľa. Mimochodom, neviete náhodou, ako to vyzerá s tým zákonom o hmotnej zodpovednosti politikov?“ kladie Alojz Hlina na samý záver zásadnú a logickú otázku.

Hlina: Matovič nás privedie do nešťastia. Čo najskôr ho odvolajte a do žiadne štátnej funkcie nemenujte
Zvláštne slovné útoky Igora Matoviča na Richarda Sulíka si všimol aj „nezaujatý“ expolitik Alojz Hlina. K šéfovi OĽaNO pociťuje stále väčšiu averziu. Teraz ju zaklincoval výrokom: Matovič nás privedie do nešťastia. Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik