Falšovali údaje pozitívnych, aby mohli zarábať na MOM-kách, hnevajú sa Taraba s Kuffom (VIDEO)
03 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko je zvláštna krajina. Už dlhé roky sa tu potichučky rozkráda štát a nikomu to nevadí. Teda možno aj vadí, len doteraz s tým nikto nič neurobil. O výkrik do tmy sa v statuse pokúsil poslanec Tomáš Taraba. Pripojil aj video z vstúpenia kolegu Štefana Kuffu.


Jeden škandál strieda druhý a vládni politici nás stále presviedčajú, že všetko je v poriadku. A ak by nie, tak sa iba ospravedlnia a život ide ďalej. Hanba? Určite áno, lebo ospravedlnení tu už bolo toľko, že sa to nedá ani zrátať. Prešľapom je určite i nahlasovanie nepravdivých dát o pozitívnych na Covid-19. Poslanec Tomáš Taraba v statuse kritizuje biznis s MOM-kami. Vo videu na to poukazuje ďalší nezaradený poslanec Štefan Kuffa.
Klamali doma, klamali v zahraničí

„Vyšlo najavo, že Mikas zahraničie klamal a vykresľoval situáciu s pozitívnymi prípadmi na covid na Slovensku tak, aby vyzerala horšie, aká v skutočnosti bola. Vďaka tejto ich nadpráci boli Slováci viac šikanovaní v zahraničí, ako by bolo treba. Skresľovanie a falšovanie údajov nie je sranda,“ píše Taraba.

A dodáva: „Ak klamali zahraničie, je jasné, že klamali aj doma ľudí len preto, aby ich biznis s momkami mohol prekvitať. Mimochodom, stále aj v júni si za každú plechovú búdu vyplácajú 25 000 eur mesačne. Kolega Kuffa to ministrovi financií povedal v parlamente rovno do očí.“



Lengvarskému vraj MOM-kový barón Száz neprekáža

Vo videu, ktoré zverejnil Taraba pri statuse, vystúpil Štefan Kuffa. Faltickou poznámkou reagoval na MOM-ky a tiež štátneho tajomníka ministerstva zdravotníctva Kamila Száza. „Mrzí ma, že tento človek je ešte stále na svojej pozícii. Pýtal som sa aj ministra Lengvarskému, či mu vadí alebo nie, že takéhoto človeka majú na ministerstve. A on mi povedal, že nevadí,“ hovorí Kuffa.

Podľa neho bola odpoveď ministra dosť bezočivá, pretože Száz prevádzkoval 20 MOM-iek a zinkasoval za to 600 tisíc eur mesačne. „Tie peniaze, ktoré sme použili na testovanie, a bolo to veľmi veľké množstvo, sme vyhodili na testovanie aj tam, kde nemuselo byť,“ konštatuje Kuffa. Tvrdí však, že on testovanie nespochybňuje.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=2zigaGiPhD8&t=4s&fbclid=IwAR3AA22EpbdMvTYxS6Rn8TUwPx50Nx-7ulTHLiYefb9WFs5rxymvpuIJVI0
Testuje sa preto, aby sa míňali testy?

„Sú však prípady v nemocniciach pred operáciou, keď príde pacient a povie, že je negatívny a zaočkovaný a dostane odpoveď, že teda ho testovať nebudú. Príde však sestrička, ktorá mu hneď robí testy. Keď sa voči tomu pacient ohradí, nič sa nedeje, pretože oni mu test urobia aj tak. Teraz je po operácii a znovu mu robia test. Preto sa pýtam, testuje sa preto, aby sa míňali testy, alebo sa testuje preto, aby sme zistili negatívnych a pozitívnych?“ nastoľuje zásadnú otázku poslanec Kuffa.

Myslí, že sa u nás testovalo iba preto, aby sa tunelovali peniaze zo štátneho rozpočtu. „A toto považujem za vysoko neseriózne, preto tam tento štátny tajomník nemá čo hľadať,“ zakončil svoje vystúpenie Štefan Kuffa.

Branislav Becík: Kšefty pre kamošov? MOM-ky prevádzkujú len vyvolení stranou OĽANO!
Branislav Becík sa pýta, kto a koľko zarobil na MOM-kách. Má informácie, že povolenie prevádzkovať MOM-ky dostávali len osoby spriaznené s OĽANO. Na základe infozákona požiadal o sprístupnenie podkladov. Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Petra Demková