Dcéry kremeľskej elity si užívajú život "cremé de la cremé". Patria k nim aj Putinove dcéry
03 | 06 | 2021 I Ingrid Vrabcová

V Rusku sa tvorí nová generácia vplyvných a úspešných mladých žien. Patria k nim aj dcéry ruského prezidenta Vladimíra Putina, píše Frankfurter Rundschau.


Influencerka na sociálnych sieťach, manažérka miliardovej spoločnosti či modelka prestížnych módynch časopisov. V Rusku sa v súčasnosti vytvára nová generácia mimoriadne úspešných žien z vysokej spoločnosti.



Miliardové projekty dcér kremeľských mocných

Ako dcéry vplyvných otcov v Kremli majú mladé ženy v  biznise, kde inak dominujú muži, otvorené  dvere podstatne viac ako pred niekoľkými rokmi. Podľa Daily Beast sa v týchto kruhoch ako doma cítia aj dcéry ruského prezidenta Vladimíra Putina, Jekaterina Tichonová (34) a Maria Vorontsová (36).


Nová talk show Jasminy Alagič? Chcela by pomáhať cudzím ľuďom, nie celebritám ako Oprah
02 | 06 | 2021 | Timotej Dudka

Jekaterina Tichonová, bývalá akrobatka, ako iba 28-ročná prevzala 1,5-miliardový projekt na rozvoj Vedecko-technologického parku Štátnej univerzity v Moskve. Jej údajná sestra Maria Vorontsová vedie program rozvoja genetických technológií s rozpočtom vyše jednej miliardy.


Najmladšia dcéra ruského ministra obrany Sergeja Šojgu -  Xenia Šojgu (30) pred asi týždňom predala podľa Daily Beast svoju startupovú IT spoločnosť Sistema SmartTech. Xenia založila spoločnosť pred necelým rokom. Podľa Daily Beast spoločnosť za minulý rok vykázala zisk viac ako tri milióny dolárov.



Luxusný život a prestížne posty

Xenia Šojgu je úspešná nielen v biznise. Vedie čulý spoločenský život, vyhľadáva módne výstrelky, organizuje početné športové podujatia, dáva rozhovory novinárom o svojej práci. Podľa Daily Beast je to netypické správanie, pretože dcéry kremeľských špičiek sa skôr držia bokom od novinárov a verejných podujatí.


Bojovníčka proti covidovej hystérii Ilona Csáková: Kvôli peniazom ničíte naše životy, ste vrahovia!
02 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Maximálne raz do roka sa zúčastnia bálu organizovaného časopisom Tatler Magazin. Každý rok sa tu predstaví „cremé de la cremé“ ruskej elity, dcéry kremeľských špičiek v nákladných róbach a drahých kožušinách, ktoré tak aspoň na jeden večer utečú zo zlatej klientky.


Ďalším príkladom dcér z vysokej kremeľskej spoločnosti  je milionárka, primabalerína Maria Šuvalová, dcéra vicepremiéra. Keď práve necestuje po svete a svojich „followerov“ na Instagrame „nekŕmi“ fotografiami z drahých jácht v Dubaji a nechváli sa luxusným životným štýlom, stojí ako primabalerína na doskách Boľšovo teatra (Veľkého divadla) v Moskve.


Podľa Daily Beast vlastní luxusné nehnuteľnosti a podiel v londýnskej spoločnosti. Z ruského spravodajského webu Baza sa dozvieme, že táto 18-ročná primabalerína zarobila za posledný rok 20 miliónov dolárov.


Väčšinu času trávia na Instagrame alebo iných platformách sociálnych sietí. „Väčšina z týchto dievčat by sa nikdy nedostala na vysoké posty v multi miliardových spoločnostiach bez svojich vplyvných otcov,“ povedal pre Daily Beast  Genadij Gudkov, bývalý poslanec ruského parlamentu.


Šokujúce priznanie Sisy Sklovskej: Prečo prespáva na intrákoch?
02 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Výnimkou je Putinova krstná dcéra. Pripojila sa k opozícii

Existujú však výnimky. Xénia Sobčaková, Putinova krstná dcéra, si podľa denníka Daily Beast za tie roky sama vybudovala kariéru. Ako modelka sa veľakrát objavila na titulných stranách známych módnych časopisov. V roku 2011 sa ako „televízna diva“ na prekvapenie všetkých pripojila k opozičnému hnutiu v Rusku. Podľa Daily Beast dokonca konfrontovala svojho krstného otca Vladimíra Putina v mnohých video správach s obvineniami z korupcie a politického prenasledovania zo strany vlády Kremľa.



Politická letargia dcér Kremľa

Napriek výnimkám rastie kritika „politickej letargie“ dcér Kremľa. "Žiadna z nich nebojuje za práva žien, nevenuje sa otázkach globálneho otepľovania, vážnej situácii migrantov či závažnej problematike domáceho násilia. Určite nahlas nezaznejú ich hlasy, pokým sa nebude hovoriť na tému nadvlády mužov nad ženami, povedala pre Daily Beast Kagershin Sagjevová z TV Rain, uzatvára Frankfurter Rundschau.


Ako dlho môžete v USA vtipkovať a smiať sa? (Dmitrij Sedov)
Komentár Dmitrija Sedova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
03 | 06 | 2021 | Iveta Machová