Biden bude s Putinom v Ženeve diskutovať aj o kybernetických útokoch
03 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Bidenova administratíva skúma všemožné spôsoby ako potrestať Moskvu za použitie ransomvéru pri posledných kybernetických útokoch. Washington obviňuje ruských zločincov bez toho, aby predložila dôkazy a snaží sa vyvodiť zodpovednosť voči Kremľu, informuje portál RT.


Nedávne kybernetické útoky, ktoré narušili chod najväčšieho amerického prepravcu rafinovaných palív, „budú určite predmetom diskusie“. Prezident USA Joe Biden sa 16. júna v Ženeve stretne s ruským náprotivkom Vladimirom Putinom. Informovala o tom tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psakiová na stredajšom brífingu.

Psakiová uviedla, že Biden Putinovi objasní, že „prechovávanie kriminálnych subjektov, ktoré majú v úmysle spôsobiť škodu v USA, je neprijateľné".

Ženevský samit bude príležitosťou pre Bidena a Putina diskutovať o tejto otázke priamo. Avšak Psakiová dodala, že Biden Putinovi zopakuje, že „zodpovedné štáty nemôžu prechovávať kybernetických zločincov“.

Trump očakáva, že sa do augusta stane opäť prezidentom
Analytička CNN a washingtonská korešpondentka The New York Times Maggie Habermanová rozbúrila vody. Tvrdí, že bývalý prezident Donald Trump viacerým ľuďom povedal, že do augusta sa opäť stane prezidentom. Informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Komentáre prišli po najnovšom útoku ransomvérom na spoločnosť JBS. Ide o najväčšiu baliareň mäsa, ktorá musela dočasne odstaviť deväť zariadení na spracovanie hovädzieho mäsa. Minulý mesiac došlo k podobnému hackerskému útoku na Colonial Pipeline, ktorý viedol k nedostatku paliva na juhovýchode USA.

Diskusia o penalizácii ruskej vlády za dva nedávne kybernetické útoky prichádza po tom, čo Bidenova vláda v apríli uvalila na Moskvu nové sankcie. Čiastočne sa týkali minuloročného útoku na SolarWinds, ktorý prenikol do amerických vládnych aj súkromných systémov. Moskva odmietla zodpovednosť za útok a uviedla, že obvinenia USA sú nepodložené.

V EÚ začal fungovať systém otroctva: Covid pasy sú na svete. Zatiaľ zatiaľ ich zaviedlo sedem krajín
Technický systém podporujúci preukázanie sa zaočkovaním proti Covid-19 začal fungovať v EÚ. Covid pas má uľahčiť cestovanie. V skutočnosti ide o systém otroctva. Doposiaľ sa do programu zapojilo sedem členských štátov, informuje portál... Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Lukáš Leca