AKTUALITA: NAKA dnes zadržala šéfa policajnej inšpekcie Adriána Szabóa
03 | 06 | 2021 I Aneta Leitmanová
NAKA dnes zadržala šéfa policajnej inšpekcie Adriána Szabóa, Hlavnému denníku to potvrdil zdroj z prostredia Prezídia Policajného zboru, ktorý si neželá byť menovaný.

Informáciu o zadržaní šéfa inšpekcie nám potvrdil aj ďalší zdroj z prokuratúry. Rovnakú správu prináša aj portál Pluska. Szabó sa stal šéfom Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR počas pôsobenia ministerky Denisy Sakovej vo vláde premiéra Petra Pellegriniho.

Súčasný minister vnútra Roman Mikulec sa včera v rozhovore pre Denník N vyjadril, že inšpekcia si musí zaslúžiť dôveru. Táto narážka môže znamenať, že minister vedel dopredu o tom, že Szabó bude trestne stíhaný a zadržaný. Minister vnútra však nie je orgán činný v trestnom konaní, a preto nemá zákonný nárok byť vopred informovaný o podobných úkonoch.

Adrián Szabó bol jedným z účastníkov povestnej schôdzky desiatich funkcionárov v takzvanom bunkri SIS. Situáciu budeme ďalej sledovať.

Falšovali údaje pozitívnych, aby mohli zarábať na MOM-kách, hnevajú sa Taraba s Kuffom (VIDEO)
Slovensko je zvláštna krajina. Už dlhé roky sa tu potichučky rozkráda štát a nikomu to nevadí. Teda možno aj vadí, len doteraz s tým nikto nič neurobil. O výkrik do tmy sa v statuse pokúsil poslanec Tomáš Taraba. Pripojil aj video z vstúpenia... Čítať ďalej
03 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik