Po Matovičovi letia do Ruska Sulík a Korčok. Zúčastnia sa ekonomického fóra v Petrohrade
02 | 06 | 2021 I Peter Sulek

V ruskom Petrohrade sa dnes začína najväčšia ekonomická udalosť od začiatku pandémie prezývaná ruský Davos. Ekonomického fóra sa zúčastnia slovenskí ministri Richard Sulík a Ivan Korčok.


V Petrohrade sa od 2. do 5. júna bude konať hlavná ekonomická udalosť globálneho významu od začiatku pandémie. 24. ročník Medzinárodného ekonomického fóra (SPIEF). Je obdobou a alternatívou ekonomického fóra vo švajčiarskom Davose (WEF). Ústrednou témou tohtoročného fóra bude Kolektívne zúčtovanie novej globálnej ekonomickej reality.
Hlavnou hviezdou Putin

V rámci SPIEF sa už tradične budú konať zasadnutia medzinárodného diskusného klubu Valdai. Maximálny počet účastníkov podujatia v tomto roku bude päťtisíc ľudí, čo neprekročí bezpečnú kapacitu fóra.

Ústrednou udalosťou SPIEF-u je osobná účasť ruského prezidenta Vladimíra Putina na plenárnom zasadnutí, kde bude hovoriť aj s novinármi zo svetových spravodajských agentúr, podnikateľmi a investormi.

VEĽKÝ RESET: Ako môže vyzerať budúcnosť v roku 2021 (Graham Dockery)
Komentár Grahama Dockeryho (Russia Today) Čítať ďalej
04 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum sa koná od roku 1997 a od roku 2006 sa koná pod patronátom a za účasti prezidenta Ruskej federácie. V roku 2020 sa fórum nekonalo kvôli pandémii COVID-19.
Prekvapenie

Za Slovenskú republiku sa ekonomického fóra trocha prekvapivo zúčastnia vicepremiér a minister hospodárstva SR Richard Sulík a Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok.

Ministrov čakajú spoločné pracovné stretnutia k otázkam bilaterálnych vzťahov a perspektívy ich ďalšieho rozvoja s ministrom vedy a vysokoškolského vzdelávania Valerijom Faľkovom, ktorý je zároveň spolupredsedom slovensko-ruskej medzivládnej komisie pre hospodársku a vedecko-technologickú spoluprácu.

Obaja ministri budú rokovať aj s predsedom riadiaceho výboru a podpredsedom predstavenstva spoločnosti Gazprom Alexejom Millerom a s ďalšími predstaviteľmi.

Šéf rezortu hospodárstva má naplánovanú aj prehliadku múzea krížnika Aurora.

Minister I. Korčok sa na okraji fóra stretne s predsedom Národného zhromaždenia Srbskej republiky Ivicom Dačićom.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/12/22/zacal-sa-velky-reset-a-covid-je-perestrojkou-k-novemu-svetovemu-poriadku-valentin-katasonov/