Pavel Hirax Baričák: Očkovanie detí? Začínam mať obavy, že zdravý rozum je vytesnený
02 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová
"Chráňme seba, chráňme deti. Jeden z očkovacích sloganov je, ´očkovanie je sloboda´. No nik nespomína zdravie. A to píšem o zdraví najväčšieho nášho bohatstva. Našich detí." Citát Pavel Hirax Baričák.

Pavel Hirax Baričák je spisovateľ a majiteľ vydavateľstva Hladohlas. Nielen v knihách, ale aj na sociálnej sieti sa vždy venuje aktuálnej celospoločenskej situácii. Okrem svojho názoru, ktorý zverejňuje, chce poznať aj názory iných. V príspevku na Facebooku sa vyjadril k očkovaniu detí od 12 do 15 rokov. A nerozumie tejto iniciatíve.
Zdravý rozum je vytesnený

"Skutočne nerozumiem, prečo začína očkovanie detí od 12 do 15 rokov. Smrtnosť v tejto vekovej kategórii je veľmi nízka. Je len otázkou času, kedy zástancovia očkovania spustia aj kampaň na očkovanie detí pod dvanásť rokov. Začínam mať obavy, že zdravý rozum je kamsi vytesnený," píše spisovateľ Pavel Hirax Baričák.

Matovičov plán nevychádza. Šampanské príchodom Sputnika nevybuchuje. Obetoval hlavu zbytočne?
02 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Kde niet oponentúry, tam je vyššia možnosť omylu

Podľa Hiraxa aj keď umrelo nejaké dieťa na covid, je to percento z celkového počtu, čo ochorenie prekonali. Ani sa o tom nevedelo. "Nespustím kvôli tomu predsa očkovanie detí," píše. Upozorňuje, že je to podobné, ako keď umierajú ľudia na následky očkovania. Je to malé percento. Nik očkovanie kvôli tomu nezastavil.

RTVS sa v relácii Reportéri 24. mája venovali téme úmrtnosti ľudí na vakcíny proti Covid-19. Pustili v nej k slovu aj "zatracovaného vedca". Z príspevku Hiraxa nevyplýva, kto tým vedcom je. Teší sa však že ide o prvú lastovičku, ktorá pomôže otvoriť polemiku aj s odbornou verejnosťou. Mala by podľa neho poukázať aj na možné riziká očkovania. Hirax tvrdí, že keď kritického názoru, možnosť omylu sa zvyšuje.
Na sociálnej sieti rozbehol anketu o očkovaní detí. Vyzýva k slušnosti

"Možno sa mýlim a pozerám sa na očkovanie detí prísnym metrom," píše. Preto som si dovolil anketu.
A prosím vás, buďme k sebe slušní. Nenadávajte v komentároch proti nikomu. Ostro nezbrojte. Ak je niekto za očkovanie proti korone, nech je priebeh po zaočkovaní mizivý. Ak sa ktosi zaočkovať nechce, prajem mu to isté. Aby jeho telo prekonalo covid hravo a bez príznakov, keď sa ním nakazí," dodáva na záver.

Doterajšie výsledky ankety: proti 248, počkajú na ďalší vývoj 24, za 5.



Igor Bukovský: Bežná sladkosť nemá viac chémie ako vakcína! Chémia nie je keksík
02 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová